Jump to content

Mazda 3 Yedek Parça Markaları...

SalihÇakmakçı
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar Mazda 3'lerin bakımlarını bazen servislerdeki uçuk fiyatlar nedeniyle özel servislerde yaptırma durumumuz oluyor. Ancak bu sefer de orijinal parça konusunda veya değişik markalar konusunda tereddütte kalıyoruz. Tabi bir de benim gibi en yakın serviz 240 km ise bu tür parçaları netten satın alıp tanıdık ustaya tarif ede ede yaptırıyorsun.

Bu konuyu bu sebeple açtım. Bildiğimiz yedek parçaların Mazda 3 için orjinal olanlarını yazalım. Mesela;

- Bujiler hangi marka olacak?

- Fren balataları ( Bunlar yanılmıyorsam ATE. Hani şu Focus balataları)

- Hava Filtresi

- Polen Filtresi

- Yağ Filtresi

- Benzin Filtresi

- Amörtisör ve takozları

- Termostat

gibi... Bu konunda bilgi sahibi arkadaşlar paylaşırlarsa çok iyi olur. Tabi yakın zamanda alan arkadaşlar fiyat da yazarlarsa tadından yenmez hani...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

salih kardeşim forum içinde bakım bölümü var bütün konular hatta fiyatlarda var.seninki biraz armut piş ağzıma düş oluyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha önce konusu geçti bujiler NGK ama ister servisten ister başka yerden al 20 TL ye de var 100 TL ye de . Orada birşey fark etmez.

ATE balatalar dışarıda servistekinin aynı fiyat

Filtrelerde de çok satılan bir araç olmadığı için muadilini bulabileceğin meçhul ki zaten yağ,polen ve hava filtreleri toplam 100 - 120 TL tutar serviste.

Diğerlerini bilemem. Eğer problem servise olan uzaklığın ve servisin aldığı işçilik ise yine de en güzel servisten kargo ile istediğin malzemeleri al, kendin taktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

salih kardeşim forum içinde bakım bölümü var bütün konular hatta fiyatlarda var.seninki biraz armut piş ağzıma düş oluyor :)

Estağfurullah hocam. Bilmiyordum. Burası da paylaşım yeri değil mi? Konuya vâkıf arkadaşlar yazar diye düşündüm. Yine de teşekkür ederim. Bakım  bölümünden bakacağım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...