Jump to content

Motor Devir Göstergesi Çıldırıyor (04-09)

mmcay
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar Merhaba...Ben aracımı aldım alalı bir sorunla başım bela da...İnanmazsınız aracımı satmayı bile kafamdan geçirir oldum. Sorunu şöyle özetleyim: araca biniyorum, kontağı çevirip motoru çalıştırıyorum. Park ettiğim yerden geri geri çıkacağım mesela.Geri vitese takıp ayağımı debriyajdan hareket etme ile etmeme arasında kısmen kaldırıyorum fakat arka tarafın aniden uygun olmamasından ötürü debriyaja tekrar yiyce basıyorum.

İşte ne oluyorsa bu noktadan sonra oluyor, motor rölanti hali bozuluyor, devir ibresi bir aşağı bir yukarı sallana sallana motor arıza ikaz ışığıda yanarak STOP ediyor. Bu durum motor soğuk veya sıcak- benzin veya lpg de aynı hiç farketmiyor. Hatta 2-3-4. viteslerde bile deneyerek aynı durumu yaşıyorum. Anlamak mümkün değil ... Ustama göstereyim dedim: Bizim bilgisayarlarda bu tür arızalar belli olmaz. Sen en iyisi yetkili servise götür. onların bilgisayarında çıkar diyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç kaç kmdir LPG li inanın bende bilmiyorum. Ben 1000-1500 km yaptım, yeni farkettim. Bir ara boğaz kelebeği diye bir parçayı temizlet dediler temizlettim. Acaba temizleyen ustanın bir hatası olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzinde de aynı problem varsa başka bir sorun var gibi görünüyor.Arkadaşların söylediği gibi en iyisi servise götürmen.Bilgisayarda hatanın ne olduğuna bakıp ona göre hareket etmek gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mustafa, eğer sübap ve kompresyon ile alakalı bir sorun ise artık LPG , benzin fark etmez. :(

Tabii böyle ciddi bir problemse sadece rölantide değil sürekli yapması gerekir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar. kusura bakmayın bilmediğimden birşey soracağım. Sanayi de herhangi bir tamirhanedeki bilgisayar ile servisteki bilgisayar arasında ne fark var? yani herhangi bir tamirhanedeki bilgisayarda bir sorun gözükmezken servisteki bilgisayarda görünebilir mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sonuçta bu araçların bir ara birimi var bilgisayara bağlanan. Oradan da bir kod okunuyor. Eğer o kodun karşılığı sanayideki bilgisayarda varsa fark etmez ama o kodun ne olduğunu bilmek kadar onun nasıl çözüleceğini bilmek de önemli.

Bildiğim kadarı ile o cihazlar da ucuz cihazlar değil. Öyle her ustada olmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Merhaba...Geçtiğimiz günlerde yetkili bir mazda servisine gittim. Aracımı bilgisayara bağladılar. Ne hikmetse yine bir sorun olmadığı çıktı. Servis yetkilisi sorun ile ilgili manuel araştırma yapmaları gerektiğini söyledi ve ekledi: Tahminimiz oksijen sensöründe bir arıza olabilir... ama detaylı incelemek gerekir dedi. Bende zamanım ve özellikle ekonomik durumum yeteli olmadığından manuel olarak baktıramadım. Eğer tahmin doğruysa cebime baya bir ağırlığı olacak gibi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rölanti motoru, boğaz kelebeği veya oksijen sensörü arızalı olabilir. Araba gaz nipellerinden, manifold contasından falan hava alıyor olabilir. Vakum hortumu yerinden çıkmış veya bir yerinden çatlamış olabilir. İyi bir ustanın görmesinde fayda var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

hocam aynı sorun bende de vardı. Bana Beka Mazda da durumu söyle anlattılar. Arabamızda debriyaj sensoru var ve belli seviyeye gelmeden belli miktarın üzerinde benzin gondermiyor. o seviyeye gecince de kontrolu sana devrediyor ve sen gaz gitmedigi icin biraz daha basdıgın icin kontrol sana gecince arabanın devri fırlıyor. Ben de aynısı oldu. Asla panik yok. iyi bir arabamız var. buna alısmamız lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yok daha neler...

bu arada sanayideki bilgisayarların çoğu yeni araçların bir takım yerlerine giremiyor... mesela airbag programlamak veya immobilizer kodlamak gibi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla bana mantıklı geldi. neden olmasın ki. biz duymadık bilmiyoruz. zaten otomotiv teknolojisi aldı başını gitti. bilgisayar kontrolu heryere eline attı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

bence de hiç alakası yok. debriyaj sensörü diye ilk defa duydum

bu aralar ayak işlerinde kullandığım hyundai de debriyaj sensörü var  ve kavramaya bağlı olarak gaz yiyor ve ya yemiyor
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...