Jump to content

RX-8 KN TFK performans düşüyor mu ?

mozhan79
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

sonunda araca uygun KN TFK getirtiyorum... sonunda muradıma erdim ama performansı artıracağına düşürdüğüne dair yazılar okudum. ne derece doğru aceba, bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim... inşalla düşürmez, çok saçma yani düşürüyorsa... KN resmi sitesinde yanlış hatırlamıyorsam +11 hp diyo... aman o da olmasın azaltmasın da bana o da yeter...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba mozhan,

perfromans düşürme ihtimali çok gerçekçi gelmiyor. KN TFK Short ram tipi filtre yanılmıyorsam. Insanlar rx8 short ram veya CAI takmaların ana sebebi ses farkı olacak (4500-5000 devirde fark edersiniz). ama 11 hp lik bir artış kontrollu alanlarda yapılan testlerde, yani size belki 2-3 beygir arası bir artıs veririr max. Bunun da sebebi RX8 kendi hava filtresinin baya etkili olması. Bu ara taktıktan sonra sensorlerin tam oturduğuna emin olun. Eğer arac KN'yi taktıktan sonra boşda iken alçak/yüksek devir ceviriyorsa ECU'yu resetliyin sorun çözülür.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba mozhan,

perfromans düşürme ihtimali çok gerçekçi gelmiyor. KN TFK Short ram tipi filtre yanılmıyorsam. Insanlar rx8 short ram veya CAI takmaların ana sebebi ses farkı olacak (4500-5000 devirde fark edersiniz). ama 11 hp lik bir artış kontrollu alanlarda yapılan testlerde, yani size belki 2-3 beygir arası bir artıs veririr max. Bunun da sebebi RX8 kendi hava filtresinin baya etkili olması. Bu ara taktıktan sonra sensorlerin tam oturduğuna emin olun. Eğer arac KN'yi taktıktan sonra boşda iken alçak/yüksek devir ceviriyorsa ECU'yu resetliyin sorun çözülür.

teşekkürler bilgiler için... ses olayı mükemmel zaten... ama dediğim gibi zararı olmasın bana yeter, yani güç düşürme falan olursa almanın bir anlamı yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sorun değil bu ara garanti konusuna dikkat edin. araca orjinal bir parçta takmadınız die garatniden çıkarmaya çalışır servis. ayrıca hava filtresi olduğu için ilerde motorda çıkacak her sorun için bu filtrei gösterirler, eğer olurda servise giderseniz filtreyi çıkarın öyle gidin (tabi ecuyu da resetleyin ki ordan anlamasınlar).

Short-Ramler hakkında küçük bir bilgi (genelde insanların neden CAİ kullandığını açıklar). Eğer çok uzun süre yüksek devirde giderseniz araç çok ısınacak ve filtre sıçak havayı araca çeker. Bu motoru patlarabilir. Sizin güç kaybı olarak bahsetmiş olduğunuz husus bu, araç sıçak hava aldığında güç kaybı ile karşılaşır (ama bu ilk açıldığında değil uzun süreli sıçak havadan). Eğer bir ısı kalkanı (heat-sheeld) gelirse bunu da lütfen taktırın, yoksa motor gidebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sorun değil bu ara garanti konusuna dikkat edin. araca orjinal bir parçta takmadınız die garatniden çıkarmaya çalışır servis. ayrıca hava filtresi olduğu için ilerde motorda çıkacak her sorun için bu filtrei gösterirler, eğer olurda servise giderseniz filtreyi çıkarın öyle gidin (tabi ecuyu da resetleyin ki ordan anlamasınlar).

Short-Ramler hakkında küçük bir bilgi (genelde insanların neden CAİ kullandığını açıklar). Eğer çok uzun süre yüksek devirde giderseniz araç çok ısınacak ve filtre sıçak havayı araca çeker. Bu motoru patlarabilir. Sizin güç kaybı olarak bahsetmiş olduğunuz husus bu, araç sıçak hava aldığında güç kaybı ile karşılaşır (ama bu ilk açıldığında değil uzun süreli sıçak havadan). Eğer bir ısı kalkanı (heat-sheeld) gelirse bunu da lütfen taktırın, yoksa motor gidebilir.

Part 69-6030-1TFK Product Specifications

Product Style: 69 Series Typhoon Kits

Estimated Horsepower Gain: 11.15 HP @ 8700 RPM

Color: Flat Black

Replacement Filter: RU-5123

Street Legal In All States: See Application Link Below

System Type: Cold-air intake systemTUV Approved (Europe): No

Weight: 7.8 lb (3.5 kg)

Product Box Length: 18.25 in (464 mm)

Product Box Width: 14.5 in (368 mm)

Product Box Height: 8.5 in (216 mm)

yani bu metinden ben CAİ olduğunu anlıyorum. di mi... yani sorun yok bence...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bilgiler icin tesekkurler. borunun uzun ve tam girisde olmamasi ii, ama genede dikkat edilmesi lazim bence. ama 11 hp cok asiri bir sayi gibime geldi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bana da fazla gibi geldi ... 11 hp çok zor... filtre ile çok yüksek beklenti yanlış bence, hayal kırıklığı yaratır. ama sistemin CAİ olması çok iyi. ve de  ses beni bitiriyor ama ya...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
Guest ThUnDeRbErK

Cold Air Kit soğuk havayı patlama odasına taşıyacağından,patlayan benzin daha çabuk olur.Hava yakıt karışımı istenilen ölcüde alan akışmetre sensörü ile yani daha çok performans vermez arabayı rahatlatır kaput altından sıcak havayı alıp yakıtla karıştırıp güc verir sıkıştırma oranları belli afr ile belli güc verir cai güç vermesi için tek başına degil ama headers orta boru son susturucu güzel bir egsozla mevcut olur benzin pompası bujiler ve enjektörleri büyütürseniz performans alırsınız bunlar zincirin halkaları biri olmadan diğeri işlevini tam manasıyla göremez,saygılar..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

slm 2009 rx8 var ses için hava filtresi isitiyorum ..bu açıdan hangi marka kullanmalıyım,motora ve garantsin de bir sıkıntı yaratırmı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

AEM veya K&N var. AEM kolay bulunuyor. K&N'i ben siparişle getirtmiştim. şu an temin durumunu bilmiyorum. garanti filan sıkıntısı olmuyor. ben bursa serviste taktırdım, problem yok zaten birebir kit olduğundan montajı da kolay

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...