Jump to content

Mazda bayilerinden peşinatsız araç alınabiliyor mu?

isa dogruyol
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar mazda bayilerinde aracın tamamına kredi veriyor mu?..Yoksa denildiği gibi %20 peşinat vermek şart mı?

bildiğim kadarıyla,bankasına göre değişiyor,bazı bankalar kasko değerinin %90 ına kadar kredi veriyor.bazı bankalar tamamınada veriyormuş,öyle duydum  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

bu işin bayilerle değil bankalarla alakası var diye biliyorum, yoksa bayi peşin satar sen kime borçlanırsan borçlan...

kredi de ise en son araştırdığımda ( nuh tufanı yeni bitmişti) sıfır araca bedelinin %80 i , ikinci el araca da bedelinin % 60 kadar kredi çıkıyordu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu biraz maas bordrosu ile alakalı. Bir plot tanıdıgıma kredinin hepsini onaylamışlardı. Ama genel tavır %80 i kredilendirme seklinde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...

bu işin bayilerle değil bankalarla alakası var diye biliyorum, yoksa bayi peşin satar sen kime borçlanırsan borçlan...

kredi de ise en son araştırdığımda ( nuh tufanı yeni bitmişti) sıfır araca bedelinin %80 i , ikinci el araca da bedelinin % 60 kadar kredi çıkıyordu

katiliyorum,bu is bayi ile degil,banka ile ilgilibir olay.2001 krizinden sonra,devletin  bankalarin kredi kullandirmasi ile ilgili aldigi ve uyguladigi bir olay.ben de sifir aldigim aracin %20 sini pesin,%80 ni banka kredisi olarak kullandim.saygilarimla... :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

geçen gün çok ucuza bir araç düştü. Bipperdi. hiç peşinsiz 36 ay vadeli idi. Bazen değişiyor demekki şartlar...

bahsettigim, tasit kredileri.bahsettiginiz olay,tasit kredisi degildir.bireysel kredi cekilmistir.Yaniliyorsam,mazda foruma bildirin lutfen... :D :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

olabilir. durum şu idi, bir firma 40 araçlık filo alımını iptal etti ve bu araçları bayilerine pasladı. 26 civarı olan araç 22,400 üzerinden satıldı veya aylık 770 civarı bir tutarla pesinatsız olarak satıldı. Bende araç olduğu için almadım. Kredi olaylarını çok bilmem, şuana kadar hiç çekmedim, inşallahta çekmem :) Haram meselesi falan değil sebep. Ne bileyim. benim gereksiz bir takıntımda olabilir...

Kadir bazı bankalar haram meselesine çözüm bulmuşlar, aracı alıp üstüne kar koyup sana satıyorlar böylece adı kredi olmadıgından (ticaret oluyormuş) haramda olmuyormuş artık kimi kandırıyorlarsa :D :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kadir bazı bankalar haram meselesine çözüm bulmuşlar, aracı alıp üstüne kar koyup sana satıyorlar böylece adı kredi olmadıgından (ticaret oluyormuş) haramda olmuyormuş artık kimi kandırıyorlarsa :D :D

Kendilerini...

Arkadaşlar bu konu o kadar basit değil. Konuyu detaylı bir şekilde araştırıyorum, üzerinde de okumaya devam ediyorum.

Öncelikle şunu söyliyeyim, faizsiz bankacılık esasları birkaç kişinin kendi kafasına göre belirlediği şeyler değil. Bunların hepsi hadis ve sünnetlerle belirleniyor.

Temeli ise Peygamber Efendimiz zamanında var olan ve onun da onay verdiği bir uygulamaya yani mübadeleye dayanıyor.

Uygulama kısaca şu ; ben bir malı bir başkası adına peşin alıyorum ve ona aramızda anlaştığımız vadeden ve fiyattan satıyorum. Bu caiz, haram olan ise faiz.

Merak edenler olursa bu konuda çok güzel hazırlanmış bir kitap var. Ben onu okuyorum bugünlerde :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla arkadaşlar kredilide alsanız peşin parayla da alsanız her türlü baştan bir peşinat istiyolar.benim öneğim şu peşin para verecektim arabanın ne zaman geleceği belli olmadan benden arabanın yarısını peşin istediler.  :clap: bende vazgeçtim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

sanirim sadece ford da su an pesinatsiz bir uygulama var.

doğuş otonun ve koç un finansman şirketleri var bunlar sanırım senin dediğin uygulamayı yapıyor fakat yinede bir ara ödeme yada peşinat vardır sanmıyorum ilk başta almasa bile ara ödeme oluyordur
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...