Jump to content

0 Araç Alımında Ilk Klima Kullanımı

ozgur2
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arabaya biner binmez hemen klimayı açmayınız!

Arabanıza bindikten sonra lütfen camlarınızı açınız ve hemen klimayı açmayınız. Yapılan bir araştırmaya göre, arabanın gösterge paneli, koltuğu , benzen yayan hava temizleyicileri -araba kokuları-, Kansere sebep olan bir zehirdir -kanserojendir. Kanser sebebine ilave olarak, kemiklerinizi zehirler, kansızlığa ve lösemiye sebep olur. Kanser riskinin artması ayrıca hamile bayanlarda düşüğe de neden olabilir.

İç mekanlarda -kapalı ortamda- kabul edilebilir Benzen seviyesi her -0,093m2- sq.ft'de 50mg dır. Pencereleri kapalı park etmiş bir arabanın içinde 400-800mg Benzen içermektedir. Fakat 60 F yani 15,5 C derece üzerinde bir sıcaklıkla güneşin altında park ettiyse Benzen seviyesi 2000 - 4000 mg üzerine çıkar. Bu da kabul edilebilir seviyenin 40 katıdır. Ve araba içine giren insanlar bu aşırı miktardaki zehiri çaresiz bir şekilde içine çekerler.

Arabanın içine girmeden önce camları açmanızı ve içerdeki havanın dışarıya çıkmasına zaman verilmesi önerilir. Benzen böbrek ve karaciğerinizi etkileyen bir zehirdir ve bu zehirli maddenin vücudunuz tarafından dışarı atılması çok zordur.

Araba havalandırılmadan klimayı açıp yolculuk ederseniz, siz ve aileniz bu zararlı maddelerden yüksek oranda solumuş olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teşekkürler. Zaten arabaya biner binmez klimamı açılırmış soğutmazki hemen. Ben arabanın kapılarını açıyorum 1 dk kadar açık iken arabanın yağına suyuna bakıyorum  sonra çalıştırıp kaputu diğer kapıları kapatana kadar araba gaza geçiyor bende yoluma gidiyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araçlarda rengin güneşe dayanıklığını arttırmak için plastik malzemelerde ve dış yüzeylerde VOC denen bir kimyasal kullanılır. Dedikleriniz çok doğru ve yeni araba kokusu dediğimiz kokuyu veren bu malzemedir ve kansorejendir.

Mazda 2006 yılından itibaren VOC kullanımını azaltmış ve 2008 yılından itibaren tamamen kaldırmıştır. Dünyada bu hareketi yapan ilk otomobil firması Mazda olup bu yıla kadar tek otomobil markasıydı. 2. olarak Audi de VOC kullanımını kaldırdı.

Mazda böyle bir marka işte. Ama siz yinede aracınızı havalandırın klimayı açmadan önce... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

süpersin mazda.ah bi de konsoldan gelen tıkırtıya bir çözüm bulabilseler....o ses deli ediyor adamı......

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...