Jump to content

İkilemde Kaldık

Gökhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar, bir tanıdığıma 3'ü anlattım. Baktı inceledi, ama ikilemde kaldı.

(Sedan olacak)Mazda 3 Dizel Touring ile Benzinli İmpresive arasındaki donanım farkları.

Dizelin touringi olmadığından alıp aradaki şu farkları yaptırılabilecekleri öğrenmek istiyor.

Benzinli impresivde olup, touring dizelde olmayan farklar:

1. Arka Araç İzleme Sistemi (RVM)

2. Isıtmalı ön cam

3. Ön far yıkaması

4. Park sensörü, arka

5. Elektrikli açılır tavan

6. Hız Kontrol Sistemi, direksiyon kumandalı

7. Isıtmalı ön koltuklar

8. Lastik basıncı izleme sistemi (TPMS)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 ve 7. şıklar aksesuar kataloğunda var, dolayısı ile yaptırabiliyor olması lazım.

RVM yapılamıyor diye forumdan hatırlıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1. bence astarı yüzünden pahalıya mal olur

2.belki cam değişimi ve bağlantılarının yapılmasıyla birşeyler elde edilebilir

3. için sanırım tamponun değişmesi gerek + sileceklerden bağlantı yapılması gerek servisle konuşulması gerek

4. şahinlere bile takıyorlar :D serviste hediye edebilir bunu

5. yapılmasa daha iyi olur diye düşünüyorum bir kaç yerde tartışması geçmişti başka forumlarda onlardada önerilmiyordu , sonuçta bu araçların sunrooflu versiyonlarının tavan bağlantıları sunroofsuz araçlara göre daha farklı artı olarak güçlendirmeler yapılmıştır , bunuda göz ardı etmeyin

6. elektronik gaz kontollü araçlara takılması daha basit

7.Art car dan Cem bey Bülent abi'ye koltuklara ısıtıcı ped koyuyoruz  demişti o da yapılabilir

8. Bülent abi'nin arabada var :) ,hoş o ana üniteyi değiştir belki öyle bir değişiklik gerekebilir ( http://cgi.ebay.com/ebaymotors/MAZDA-3-7-DVD-PLAYER-800-480-GPS-BLUETOOTH-USB-SD-/180529187748?cmd=ViewItem&pt=Car_Audio_Video&hash=item2a0860cba4 ) şöyle bir ünite alırsa lastik basınç sensörleride olur aracın :) link sadece örnek olarak konulmuştur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3-4-5-6-8

bu maddelerin toplam maliyeti yaklaşık olarak 3000 lr (zaten torıng ve imp farkı da bu kadar)

diğer 1-2-7 nulı maddeler mümkün değil yapılması

hatta 5 elk tavan asla tavsiye edilmez her iki model arasında ki farklar sizin de belittiğiniz gibi bu 8 madde ama 3000 lr ya bunları asla yaptıramazsınız ve hiç bir şey orjinalini yaşatmaz...

RVM başlı başına bir özellik d-e segment araçlarda dahi yok

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence bukadar uğraşacağına benzinli imprassive araca orjinal mazda dizel motor taktırsın belki daha ucuza bile malolabilir

motor , şanzıman değişimi + olarak zaten benzinliden dizel motora geçiş yasak :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

gökhan abi arkadaşında senin gibi az kullanıyorsa arabayı alsın benzinli hem parası boşa gitmez hemde daha donanımlı bir araca biner.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burakçım, arkadaşım bana on basar o konuda. Evi Yalova dışında, her gün 30 km gidiyor.

Ve iyi bir gezgin. İyi de para var, imp. dizel olsa hemen alacak. Ama şimdi C5 ve Grand Picassodan bahsetmeye başladı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar, bir tanıdığıma 3'ü anlattım. Baktı inceledi, ama ikilemde kaldı.

(Sedan olacak)Mazda 3 Dizel Touring ile Benzinli İmpresive arasındaki donanım farkları.

Dizelin touringi olmadığından alıp aradaki şu farkları yaptırılabilecekleri öğrenmek istiyor.

Benzinli impresivde olup, touring dizelde olmayan farklar:

1. Arka Araç İzleme Sistemi (RVM)

2. Isıtmalı ön cam

3. Ön far yıkaması

4. Park sensörü, arka

5. Elektrikli açılır tavan

6. Hız Kontrol Sistemi, direksiyon kumandalı

7. Isıtmalı ön koltuklar

8. Lastik basıncı izleme sistemi (TPMS)

hepsi yapılır da değer mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş