Jump to content

Bu Fiyatlar Hakkında Ne Düşünüyorsunuz ?

moses61
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

bir hafta kadar önce mazda  servisine  gittim araba uzun zamandır(7-8 aydır ayda bir kez  kaputunu açtım:))  bakımı yapılmadığı için bu sefer saniyeye  değilde servise bi gideyim dedim usta bana bi parça eskimiş dağılmış filan diyerekten bi fiyat listesi verdiler  bana. bende  bir  şok içinde  arabamı alıp servisden kaçtım. mekanik maddeler yerine organik işletim sistemlerinden anlayan bu kardeşinize  bir  tavsiyede bulunursanız sevinirim :)

hava filtre kazanı : 849 tl

ön amortisor üst takoz : 188 tl * 2 = 377 tl

dış aks körüğü: 119 * 2 = 240 tl

şanzuman takozu : 177 * 2 = 360 tl

v kayışı : 20* 2 = 40 tl

triger kayışı : 53 tl

triger gergisi : 89 tl

triger gergisi : 168 tl

conta seti : 476 tl

işçilikde var yaklaşık 800 de o.

bu parçalar  nedir ne  işe yarar hiç bişey demediler  sadece  eskimiş değişmesi gerek dediler.

ben arabaya ayda  yarım litre yağ koymamı gerektirecek kadar yağ sızıntısı olduğunu biliyorum ve koyuyorum. araba 1.8 motor. çekişi düşük gibi zaten. ama fena değil. maksimum 160 yaptım ama bassam belki daha da  giderdi. fiyatlar biraz anormal gibi geldi bana. daha hesaplıya kapatabileceğim bir tavsiyeniz varsa sevinirim :).

teşekkürler

musakemal keleş

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kardeş bence triger seti hariç geri kalanını yansanayi olarak bak yada çıkma olarak bak işçilikte biraz yüksek gibi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arabam lantis değil familia 210.000 km de. beyaz duman filan yok usta yağ kaçağı olan bir  yer  gösterdi motorun üst kısımlarından ama tam anlamadım neresiydi. yanlış hatırlamıyorsam conta seti denen şeyi yapınca yağ kaçağı olmayacakmış. bide bu arabayla çok uğraşmışlar herşeyin yeri karışmış filan dedi bu yüzden saniyeyede  götürmekden korkar oldum. aslına bakarsanız arbayı 2 yıl daha  beni idare etsin diye düşünüyom(nasılsa uzman olunca alırız  yani :) ). bu kadar  parayı verip hepsini yaptırayım mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

-hava filtre kazanı iş görür durumdaysa hertürlü tamir edilir.

-körükler ve takozlar için inanılmaz abartı fiyatlar istemişler.

- triger setini değiştirmeniz faydanıza olur.

- contaları hiç elletmeyin.eğer yağ kaçırıyorsa sadece üst kapak contasını değiştirin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar  inanılmaz  faydalı oldunuz çok saolun . her gün sabah hastane aksam ev ve gecede  acil ameliyatlar  için gene hastaneye gitme işinden başka bir iş için kullanmayacağımı belirterek bu arabayı (takriben ev hastane  arası 5 km arası) ben şimdi kısaca  anladıklarımı söyleyeyim

hava kazanı değiştirmeye acil gerek yok

amortisor  takozları acil gerek yok

triger  kayışı ve gergilerini değiştirmeliyim(servisde değiştirilmeli ve acil koparsa  çok masraf çıkartır diyolar)

conta zaten idare ediyorum acil gerek yok

v kayışı  ?

dış aks körüğü ?

şanzuman takozu ?

son üçünü tam anlamadım ama sanırım idareten kullanan birisi olarak yolda bırakmazlarsa, yani rahat, konfor, motor ömrü uzatması, çekişi biraz daha artırması, gibi etkileri olacaksa onlarada gerek acil gerek yok :)

yani triger işini halledersem beni baya idare eder anladığım kadarıyla:). gitsin gelsin yürüsün şimdilik bana yeter :). kimseyede emanet etmem sorun olmaz herhalde :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar  inanılmaz  faydalı oldunuz çok saolun . her gün sabah hastane aksam ev ve gecede  acil ameliyatlar  için gene hastaneye gitme işinden başka bir iş için kullanmayacağımı belirterek bu arabayı (takriben ev hastane  arası 5 km arası) ben şimdi kısaca  anladıklarımı söyleyeyim

triger  kayışı ve gergilerini değiştirmeliyim(servisde değiştirilmeli ve acil koparsa  çok masraf çıkartır diyolar)

v kayışı  ?

dış aks körüğü ?

şanzuman takozu ?

son üçünü tam anlamadım ama sanırım idareten kullanan birisi olarak yolda bırakmazlarsa, yani rahat, konfor, motor ömrü uzatması, çekişi biraz daha artırması, gibi etkileri olacaksa onlarada gerek acil gerek yok :)

yani triger işini halledersem beni baya idare eder anladığım kadarıyla:). gitsin gelsin yürüsün şimdilik bana yeter :). kimseyede emanet etmem sorun olmaz herhalde :)

triger seti ve V kayışını değiştirmeyi ihmal etmeyin. diğerlerinin aciliyeti yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

v kayışı  ?

dış aks körüğü ?

şanzuman takozu ?

*Triger seti kayış dahil tayvan malları ki kaliteli 95 tl (kayış bilye vs dahil )

*Zaten trigeri değiştirirken üsk kapak sökülecek sıvı conta ile tekrar takılacak. Onun bir altındaki kapak için hiç gerek yok

*Amortisör takozları için eğer arabanın ön kısmına yüklendiğinde amortisör yukarı doğru çıkmıyorsa gerek yok fakat her an yırtılcakmiş gibi görünüyorsa değiştirmeni tavsiye ederim. İkisi 100 tl belki eder

* V kayışı 25 tl bence triger değiştirirken onuda değiştir.

*Dış aks körüğü okadar önemli görünmesede uzun vadede çok büyük masraf çıkarır. 10 tl lik körük için bu riski almaya değmez gibime geliyor

*Şanzuman takozu için kopukluk yoksa gerek yok eğer kopukluk varsa acil değiştir.

Bunların hepsini bir tek tamirciye yaptırırsan pazarlıkla çok ucuza maledebilirsin

Triger seti değişimi 100 tl tutuyor. 150tl  max . 175 tl verip hepsini değiştirebilirsin. Malzemeleri kredi kartını kullanarak malzemeciden alırsan daha uygun olur. 

Amortisör takozunu sen bile değiştirirsin. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...