Jump to content

2. Nesil Mazda3 Hoparlör Ebatları

esesmaniac
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Kapının iç kısmı nasıl sökülür. Hafta sonu açıp bakmak lazım. Hatta kapatmadan yenisini takmak lazım :)

Çok zormudur. Yardımlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

peki hoparlör icin tavsiyeniz var mı dır acaba orta fiyatlı ama iyi sayılabilecek birseyler bakıyorum birisi son ön patladı da ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben Pioneer TS-G172Ci 16cm mid takımı 280 Watt 45 Watt RMS ile değiştirdim.Ön sol hoparlör patladığı için değiştirdim ve ses kalitesi gerçekten daha kaliteli şu anda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ses konusunda aracımın arka hoparlörlerinin pörtlek ses vermesi sonucunda garanti dışında olan ve serviste orijinaline yaklaşık tanesine 130 tl gibi değer verildiğini öğrendikten sonra. hoparlör arayışına girdim

en sonunda media markt tan hertz 6X9 oval (orjinalinden bi boy büyük) 4 hoparlör aldım iki de tweeter, ve orijinal teybe hiçbir işlem yapmadan sadece montajını yaptırdım ve volüme max 63 te bile 320 kpbs mp3 lerde bile bozmadan berrak ses aldığımı hissettim.(Ki kapı içlerine de ilave yaptıracağım yalıtımdan sonra çok daha toklaşacağını tahmin ediyorum)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ses konusunda aracımın arka hoparlörlerinin pörtlek ses vermesi sonucunda garanti dışında olan ve serviste orijinaline yaklaşık tanesine 130 tl gibi değer verildiğini öğrendikten sonra. hoparlör arayışına girdim

en sonunda media markt tan hertz 6X9 oval (orjinalinden bi boy büyük) 4 hoparlör aldım iki de tweeter, ve orijinal teybe hiçbir işlem yapmadan sadece montajını yaptırdım ve volüme max 63 te bile 320 kpbs mp3 lerde bile bozmadan berrak ses aldığımı hissettim.(Ki kapı içlerine de ilave yaptıracağım yalıtımdan sonra çok daha toklaşacağını tahmin ediyorum)

hertzin hangi modelini modelini aldınız tam olarak serisi falan varmı tane fiyatı nedir acaba

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben Pioneer TS-G172Ci 16cm mid takımı 280 Watt 45 Watt RMS ile değiştirdim.Ön sol hoparlör patladığı için değiştirdim ve ses kalitesi gerçekten daha kaliteli şu anda.

Merhaba, mid takımı için illa anfi gerekmiyor değilmi? Sizde anfi varmı? Birde 16cm için adaptör vb. kullandınızmı montaj için?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba, mid takımı için illa anfi gerekmiyor değilmi? Sizde anfi varmı? Birde 16cm için adaptör vb. kullandınızmı montaj için?

Anfi şart ben sistemi değiştirdim komple yaptırmışken.Ön hoparlörler dediğim gibi pioneer mid bas takımı ile değiştirdim.Jameson 2500 watt anfi ve jbl subwoofer taktırdım.

Sadece ön leri değiştirmek istedim orj aynı türde hoparlör bulmak da çok zormuş.Tüm takımı da 450 tl ye yaptırdım.Arabada müzik dinlemeyi seviyorsanız eğer bence yaptırın derim hepsini.Gerçekten arada çok barız fark var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar peki bu üç yol dört yol dedikleri ne oluyor ki?

bizim araçlara hangisini almalıyız?

Senin cebine veya gözüne hangisi uyuyorsa alabilirsin, iki yoldan sonrası biraz görsellik ve pazarlama taktiği gibi bir şey...

Araçta akustik bozukken ve gürültü varken hiç bir kulak, hoparlör yollarından çıkan ayrıntıları hissedemez, anlayamaz... Ancak; efektleri hissedebilir, o da doğru bağlantı yapılmışsa...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

garip bir durum var cunku 3 yollu olanların daha pahalı 4lerin daha ucuz oldugunu gordum :)

tesekurler cevap icin...

Dedim ya; iki yoldan sonrası hikaye gibi bir şey, o kadarcık şeyin üzerine sen dört yollu hoparlörü nasıl yerleştirip, hangi yoldan hangi sesi alacaksın...

Mutlaka kaliteli ve gerçekten bu işin ruhuna sadık üretim yapan firmalar ve ürünleri vardır ama biz o ürünleri bu fiyatlarla araçlarımıza takamayız zaten.

Yine dediğim gibi; bir otomobilde hangi yoldan hangi sesi duyabileceksin... Mümkün değil...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

koaksiyel tip hoparlörlerde olan bir durumdur, bas orta ses ve tiz seslerin bir arada bulunduğu her birine toplamda 3 yollu denilen bir ses sistemi diyebiliriz. 4. yol ise ara veya tiz seslerin daha belirginleştirilmiş bir hoparlör manasına gelir. aracınızın orjinal sistemini anfi sub bas olmadan da iyiye yaklaştıracaktır.  ama çok hassas bir ses isterseniz derin baslar için anfi subwoofer ilavesi gerekecektir. 

component hoparlörler ise bas orta ses ve tiz seslerin ayrı ayrı ortama verildiği bütünleşik bir sistemdir.komponent sistemi kurabilmeniz için çok kanallı stereo anfi ihtiyaçtır. ve bunu yapmışken bir eksik subwoofer kalır ki onuda eklemeniz hoş bir müzik dinletisi için şarttır.

kaliteli bir coax sistemin maliyetinin yaklaşık 1,5 -2 katına kaliteli bir Komponent sistem kurabilirsiniz. 

ayrıca her iki sistemde de araçlarımızdaki tiz sesi sağlayan ayna arkalıklarındaki küçük hoparlörler sadece tiz sesleri süzmekle yükümlüdür onlarıda yenilemenizde fayda oldugunu orjinallerinin fazla ses vermediğini hoparlörlerinizi değiştirirken göreceksinizdir.

tüm yukarıda saydığımız işlemleri yapmak yeterli midir?

bence hayır 

Araçta akustik bozukken ve gürültü varken hiç bir kulak, hoparlör yollarından çıkan ayrıntıları hissedemez, anlayamaz... Ancak; efektleri hissedebilir, o da doğru bağlantı yapılmışsa...

domestosa aynen katılıyorum

araç akustiği için en azından kapı içlerinin yalıtımını yapmak gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

araç üzerindeki kartondan mamül orjinal hoparlörler de zaten iki yolludur, dikkat ederseniz ortasındaki yuvarlak tümseğin kenarlarını çevreleyen karton huni benzeri yapı da tiz ve/veya orta seslerin yolunu açmaktadır. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Toplumdaki genel ve yanlış kanı yüksek sesin iyi olduğudur... Hayır; esas mesele dinlemiş olduğunuz müziğin orijinal halini ve bütün detaylarını hoparlörden kulaklarınız ile duyabilmektir...

Kimi gümbür gümbür dolaşıyor, kimi tıs tıs... Ama orijinal olarak böyle bir ses yok...

Neyse; tonlarca para verip sistem kuran arkadaşların gücüne gitmeden ben gaçayım !!

:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...