Jump to content

2. Nesil Mazda3 Hoparlör Ebatları

esesmaniac
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

mazda3 HB 2010 impressive ön kapı hoparlör ölçüsü türü nedir? bilgi sahibi arkadaşlar.. değiştirmek için netten fiyat araştırması yapacagım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

Sevgili forumdaşlar. Geçenlerde aracımda sol arka ve sağ ön hoparlörden patlamış gibi cızırtılı ve bozuk ses geldiğini farkettim. Bunları değiştirmek istiyorum fakat bu arabalarda ön ve arka olarak kullanılan hoparlörlerin ebat ve teknik verileri nedir bir türlü sağlıklı bilgiye ulaşamadım. Sesi iyileştirmek için hangi hoparlörleri kullanmalıyım. Ayrıca hazır değiştirirken profesyonelce olmadan orta seviye bir ses sistemi için neler yapmalı ve neler almalıyız. Bu konuda fikirleinizi esirgemeyip yol göstererek yardımcı olursanız sevinirim. Ses sistemi konusundan anlamıyorum ancak bu eksikliğimi çat pat giderebilmek için birçok sitede dolaştım ancak açıklayıcı ve öğretici bilgi bulamadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sevgili forumdaşlar. Geçenlerde aracımda sol arka ve sağ ön hoparlörden patlamış gibi cızırtılı ve bozuk ses geldiğini farkettim. Bunları değiştirmek istiyorum fakat bu arabalarda ön ve arka olarak kullanılan hoparlörlerin ebat ve teknik verileri nedir bir türlü sağlıklı bilgiye ulaşamadım. Sesi iyileştirmek için hangi hoparlörleri kullanmalıyım. Ayrıca hazır değiştirirken profesyonelce olmadan orta seviye bir ses sistemi için neler yapmalı ve neler almalıyız. Bu konuda fikirleinizi esirgemeyip yol göstererek yardımcı olursanız sevinirim. Ses sistemi konusundan anlamıyorum ancak bu eksikliğimi çat pat giderebilmek için birçok sitede dolaştım ancak açıklayıcı ve öğretici bilgi bulamadım.

benim de ön hoparlör patlak,sizin gibi düşünüyorum.Arkadaşlar sağolsunlar bir çok bilgi paylaşmışlar bu konuyla ilgili ama inan benim kafam karıştı hiç bir şey bilmediğim için ses sistemleri hakkında, o yüzden bence en güzeli sağlam bir oto elektrikçiye gidip değiştirmek olacak diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Sol arka sağ ön mü? aynen benimkilerde o şekilde patladı acaba fabrikasyon bir kısa devre durumumu var ??? ben araştırdım ebat olarak 5x7"hoparlörlerimiz, fakat birkaç kesme biçmeyle 6x9 yani standart oval hoparlörlerde oturtulabiliyor , yanlız bizim ana ünitenin çıkışlar zayıf olduğu için çok güçlü hoparlörlerden az performans alabiliyoruz , başka bir konudada bahsi geçmişti hoparlörlerin 20hz-25khz aralığında olanları bizim üniteyle en iyi sonuç verdiğini söylemişlerdi ben en yakın pioneerin ts 6965v2 serisi hoparlörünü bulabildim piyasadan(30 hz 22 khz) fiyat olarak 150-200 tl arası birde bulabilirsem almanların orjinal hoparlörü blaupunkt un hoparlörlerini araştıracağım , sonuç olarak cd çaları değiştirmediğimiz ve amfi-mid bağlamadığımız sürece ana ünite yetersiz olduğu için sadece kolon değişimi alt seslerde basın kaybolmasına neden olacak.. bende araştırmaya devam ediyorum yakın zamanda hoparlörleri değiştirirsem buradan fotolu paylaşım yaparım, saygılar ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

arkadaşlar mazda 3 2.nesil hb aracim var sag on hoparlor patlak degistirmek istiyorum.. orjinal hoparlorler kac cm oluyo ve yuvarlak mi oval mi oluyo bilgi verir misiniz.. bi de montaji kendim yapabilir miyim?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, unstabil :

arkadaşlar mazda 3 2.nesil hb aracim var sag on hoparlor patlak degistirmek istiyorum.. orjinal hoparlorler kac cm oluyo ve yuvarlak mi oval mi oluyo bilgi verir misiniz.. bi de montaji kendim yapabilir miyim?

mesajınız, ilgili başka bir konuyla birleştirdim. yukarıya doğru okumaya devam edersiniz, sorunuza cevap bulacaksınız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 9 ay sonra ...

2 çeşit hoporler begendım Pioneer marka...ama frekans aralığı farklı.sizce hangısını tercıh etmelıyım...bızım teyıpler hangı aralığı daha ıyı kaldırır

Frekans: 27 hz 24 khz

fıyatı 190 tl 3 yollu

Frekans:27Hz - 37kHZ fiyatı 250 tl 5 yollu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

6x8 uyar diyen de olmuş konuda 6x9 da.

Riske girmemek için 6x8 alayım dedim bulamayınca 6X9 Sony aldım. Kutusunun arkasındaki şablonu kesip kasnak yaptırdım. Döşemeyi söküp takınca oturtamadık bir türlü. Döşeme kapanmadı. 

Kutusunu kestiğimiz için de iade almadılar. İnternet üzerinden alpine 5x7 aldım. 6x9 Sonyler elimde kaldı.

Kasnağı inceltince hoparlör mıknatısı cama çarptı, kasnağı kalınlaştırınca döşeme oturmadı..

6x9 Sony XS-GT6938F uymuyor denemeyinn 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Sağı solu kesip biçmeden değişim yapabileceğimiz bir hoparlör tavsiyesi var mı  arkadaşlar &  @Mutlu Tekir  ?

Multimedyanın güç çıkışı 4x45 W olarak geçiyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

32 dakika önce, quiteguide :

Sağı solu kesip biçmeden değişim yapabileceğimiz bir hoparlör tavsiyesi var mı  arkadaşlar &  @Mutlu Tekir  ?

Multimedyanın güç çıkışı 4x45 W olarak geçiyor. 

5x7 lere bakacaksın. Clarion srg5733 modeli var. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

N11 de ki satıcıya sordum. Çiftinin fiyatı 200 TL'imiş.  Alınabilir.Eyvallah Mutlu.

Bu arada kabloları kesip biçme işlemi yapmamak için şöyle birşey buldum. Güzel ürün.

Vehemo 2Pcs Audio Speaker Wire Connectors Horn Car Vehicle For Ford Isuzu Nissan Mazda
http://s.aliexpress.com/FnERnyaq?fromSns=Copy to Clipboard

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 dakika önce, Mehmet Özdemir :

Kullanışlı bir ürünmüş 

Clarion açıklamasında, doğrudan OEM değişimi için tasarlanmıştır diyor. Ne olur ne olmaz, 2 çift ateşledim Ali.den. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, quiteguide :

Clarion açıklamasında, doğrudan OEM değişimi için tasarlanmıştır diyor. Ne olur ne olmaz, 2 çift ateşledim Ali.den. 

Ben xs fb6933 sony kullanıyorum önlerde. Bu clarion srg5733 ün özellikleri benim hoparlörden de iyi. 5x7 3 yollu kaliteli başka yok zaten belki amazon.de de vardır. Ama euro oldu 5 tl. Yurtiçi fiyatları çok daha uygun gözüküyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

41 dakika önce, Mutlu Tekir :

Ben xs fb6933 sony kullanıyorum önlerde. Bu clarion srg5733 ün özellikleri benim hoparlörden de iyi. 5x7 3 yollu kaliteli başka yok zaten belki amazon.de de vardır. Ama euro oldu 5 tl. Yurtiçi fiyatları çok daha uygun gözüküyor. 

Mutlu OEM teyp ile değil de multimedya ile (4x45 W çıkışlı olduğu yazıyor, aldığım yerde) kullanacağım için, herhangi bir avantajı & dezavantajı olur mu sence?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 dakika önce, quiteguide :

Mutlu OEM teyp ile değil de multimedya ile (4x45 W çıkışlı olduğu yazıyor, aldığım yerde) kullanacağım için, herhangi bir avantajı & dezavantajı olur mu sence?

Abi oemlerin de çıkışları o civarlarda diye biliyorum. Multimediam olmadığı için birşey diyemeyeceğim. En kötü araya bi amfi atarsın bi 200 tl ye daha :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Oemlerden bir kurtulayım da gerisi çok da önemli değil, haklısın. Bu arada Ali'den aldığım dişi soketler isabet olmuş. 

s-l400.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...