Jump to content

Klima Açınca Gelen Ses

honuuu
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Malum havalar serin herkes kullanıyordur klimasını, kaloriferini... Benimde dikkatimi çekti geçen gün yolda giderken çıt diye bi ses geldi sanki öndeki araçtan taş sekmiş de kaputa çarpmış gibi, hemen yavaşladım arayı açtım neyse başka bi zaman yine geldi aynı ses ama bu sefer yol boştu o zaman fark ettim ki ses taş çarpması değil ve ben sıcak havayı açtığımda geliyor. Sanki soğuk bir şeyi ısıttığımızda genleşirken çıkardığı sesler gibi... Çok dikkatli dinlemedikçe duyulmuyor ve herhangi bir rahatsızlık verici olayı yok ama acaba aracında benden başka sıcak havayı açtığında bu genleşme sesini duyan var mı??? Ya da başka bir fikri olan varsa...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim araçta da sıklıkla gelirdi o ses, özellikle plastik parçaların birleşme yerinden. Bir götürdüğümde sağolsun Cem tüm bu noktalara dışarıdan görülmeyecek şekilde ince plastik bantlar yapıştırdı ve sesden eser kalmadı. Eğer sebep bu ise belki sizin araçlar için de yapılabilecek birşeyler vardır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 10 ay sonra ...

İyi geceler arkadaşlar. Bildiğiniz üzere aracımızın kaloriferinin fan hızı 7 kademe. (mazda 3 2010 impressive HB) Benim araçta epey bi süredir 1. ve 2. kademede fazla olmakla beraber 3. kademede azalan ve yükseldikçe de duyulmayan bir rahatsız edici sürtme sesi geliyor. diğer mazda araçlarda yada herhangi eski de olsa başka bir araçta bu sesi almıyorum. İlgili yetkili servis arızanın motorda olduğunu soyledi. Özellikle yetkili servisçi arkadaşlr yardımcı olursa sevinirim. Bu problem daha büyük sorunlara yol açarmı yada garantiden parça değişimi ile giderilmesi mümkünmüdür?

teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
Guest Orbitus

abi servis işte ne yapayım.. kimi kime şikayet edecen ki...

Nasıl böyle birşey olabilir anlamıyorum !? Servis bu tespiti yapıp değiştirmiyor, ifadesi çelişkili. Bence bu sorunu tekrar git ve konuş servisle. Bir yanlış anlama olmasın !? En azından telefon aç, sor, sonucunu da buraya yazarsan sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 yıl sonra ...

Ben de bugün farkettim. Sanki böyle bir şey gıcırdıyor, kayış kaçırıyor gibi bir ses çıkarıyor. Klimayı kapatınca sıkıntı yok. Havalandırmadan değil, ondan eminim. Ama klimayı açınca klimanın devreye girdiği aralıklarda kayış kaçırma, gıcırtı, elektronik devrelerin çıkardığı ses gibi bir ses geliyor. Bu sesi duyan veya neden kaynaklanabileceğini bilen birileri var mıdır?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...