Jump to content

Seiwa Buji Kablosu Hakkında (90-94 323)

skylark60
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Üstadlarım; Benim 93 model 323 ün buji kablolarını değiştirmeyi düşünüyorum.Seiwa nasıldır uyum sağlar mı?Japon malı.Başka hangi markalara bakmalıyım.

Bir de distiribütör kapağı yan sanayi bulabildim.İlla orjinal mi olmalı.

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kardeş seiwa japonun yüz karası ama mecburen kullanıyorum dükkanda,iş görüyor fakat çabuk deforme oluyor ısıyı gördüğü zaman hemen yavşıyor :) doduco marka takabilirsin sorunsuzdur ve daha ucuzdur..gönlüm NGK dan yana ama rakamları el yakıyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

gönlüm NGK dan yana ama rakamları el yakıyor

ebay da 20 küsur $'a satılıyor.

Bugün elime geçtiler ve taktım hemen.

Rakamlar Türkiye'ye geldiğinde neden o kadar çok artıyor anlamış değilim.

[smg id=6511]

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

kargo dahil 20 $ mı abi  e iyiymiş

Tabiki kargo dahil değil :D

Fakat biz kargo parası ödemeden hallettik. Önce Amerika'da bulunan birisinin adresine kablo ve sensörü satıcıların ücretsiz kargo seçeneği ile kargolattık. Daha sonra o kişi kabloları memlekete dönen birileri ile Türkiye'ye gönderdi. Onlar da bana İstanbul'dan kargo ile gönderdi. Yani ben sadece 7,5 lira kargo parası ödemiş oldum. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

ah be abi yaptıracaktın ordan ortaya bi karışık bizde sebeplenecektik,:)

Valla arada bir arkadaşı daha sebeplendirdik ama sayıyı daha fazla çoğaltamazdık. Çünkü bizimkileri bile getirip getirmeyecekleri net belli değildi. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 1 yıl sonra ...

merhaba aranıza yeni katıldım.yaklaşık bir ay önce arabayı aldık ve buji kablolarının gidik oldugunu fark ettik erzincanda yetkili servise gittik ve adam bize seiwa önerdi ve bütün mazdalara bunu takıyorum hiç bi sorun çıkmadı dedi adam ii ustaya benziyodu arabanın sesinden senin arabanın triger seti degişmesi lazım dedi ve haklı çıktı.ancak bu gün arabanın kaputunu açtım ve çıt çıt ses geliyordu bende bişi yok diye kapattım akşam arabanın kaputunu açtım ve buji kablolarından herhangi birinde bi ışık gördüm farları kapatıp arabayı karanlık bi yere çektim buji kablolarından birinde atlama gibi bişi oluyo. ama arabada ne tekleme nede rolantı sorunu var bunun arabaya bi zararı var mı?herkese ii forumlar :dua: :dua: :dua: inş bişi yoktur arabamın

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

93 model 323 aracıma cumartesi günü seiwa buji kablosu takıldı. Aracın çekişi ve çalışmasında fark edilir bir düzelme oldu. 1 takım kablo 40 TL. Benim gibi takıntılı araç sahipleri için acaba sorunlumu diye düşünmektense şüphe duyulmaya başladağın anda değiştirmek en güzeli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba aranıza yeni katıldım.yaklaşık bir ay önce arabayı aldık ve buji kablolarının gidik oldugunu fark ettik erzincanda yetkili servise gittik ve adam bize seiwa önerdi ve bütün mazdalara bunu takıyorum hiç bi sorun çıkmadı dedi adam ii ustaya benziyodu arabanın sesinden senin arabanın triger seti degişmesi lazım dedi ve haklı çıktı.ancak bu gün arabanın kaputunu açtım ve çıt çıt ses geliyordu bende bişi yok diye kapattım akşam arabanın kaputunu açtım ve buji kablolarından herhangi birinde bi ışık gördüm farları kapatıp arabayı karanlık bi yere çektim buji kablolarından birinde atlama gibi bişi oluyo. ama arabada ne tekleme nede rolantı sorunu var bunun arabaya bi zararı var mı?herkese ii forumlar :dua: :dua: :dua: inş bişi yoktur arabamın

öncelikle buji kablonuzu yenileyin aracınızda bişey yok sadece kaçak far oda kablolardan zaten, geçmiş olsun biraz geç oldu görmemişim bu mesajı.

93 model 323 aracıma cumartesi günü seiwa buji kablosu takıldı. Aracın çekişi ve çalışmasında fark edilir bir düzelme oldu. 1 takım kablo 40 TL. Benim gibi takıntılı araç sahipleri için acaba sorunlumu diye düşünmektense şüphe duyulmaya başladağın anda değiştirmek en güzeli.

şüpeyle alaksı yok sorun kesin ise kablolardan ise değişirsin aksi halde orjinal parçalardan vezgeçmeyiniz.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

öncelikle buji kablonuzu yenileyin aracınızda bişey yok sadece kaçak far oda kablolardan zaten, geçmiş olsun biraz geç oldu görmemişim bu mesajı. şüpeyle alaksı yok sorun kesin ise kablolardan ise değişirsin aksi halde orjinal parçalardan vezgeçmeyiniz.

Keyif yada şüphe için orjinal parça tabiki değişmez sonuna kadar haklısınız. Değiştirdiğim kablo da yan sanayi olduğu için ve mali külfetide az olduğu için değiştirdim. Değiştirdikten sonra ise iyi yönde hissedilir bir fark oluştu. Uyarınız için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sanayideki parçacılar tabiki orjinal diye yan sanayi verecek, onlarda orjinal bulunmaz , sadece servislerden temin edilebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 sene önce 323 HB'im varken bende buji kablosunu değiştirmiştim. Taktığım buji kablosu seiwa idi ve gerçekten çok ama çok kalitesiz bir marka. 1 ay kadar sonra buji kablosu deforme oluyor ve motor bloğuna kıvılcım atmaya başlıyor. Size tavsiye yolda kalmadığınız sürece seiwa kullanmayın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
Guest sistempro

sanayideki parçacılar tabiki orjinal diye yan sanayi verecek, onlarda orjinal bulunmaz , sadece servislerden temin edilebilir.

benim buji kabloları da seiwa. bende bugün baktım. orjinal değil. gidip hemen oljinallerini alayım. sıralıya geçecem. mazdalarda olmazsa olmazlardandır orjinal buji

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 ay sonra ...

Keyif yada şüphe için orjinal parça tabiki değişmez sonuna kadar haklısınız. Değiştirdiğim kablo da yan sanayi olduğu için ve mali külfetide az olduğu için değiştirdim. Değiştirdikten sonra ise iyi yönde hissedilir bir fark oluştu. Uyarınız için teşekkürler.

Arkadaşlar konuyu tekrar hortlattım kusura bakmayın ama noofearr'ın dediğini şimdi daha iyi anladım.Eski kablolarımı değiştirmesem daha iyiymiş. İlk günlerde seiwa iyiydi ama sonradan tırt çıktı.

12. ayda değiştirdiğim kablolarla 9 ayda yaklaşık 6.000 km yol yaptım kablolarda kaçaklar var. Düşük devirlerde tekleme gaz yememe yakıt fazlalığı ve bunların yanında çektiğiniz can sıkıntısı cabası. Seiwa meiwa hikayeymiş yani. Benim gibi 2. kez para vereceğinize en baştan orijinal alın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...