Jump to content

Mazda 323 Fren Problemi

Cagkan Cavusoglu
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar geçenlerde Sakaryadan kalktık Koü deki bahar şenliklerine geldik araba 4 arkadaşız bilenler bilir İzmit Erenler-Ceditte Dimdik bir bayır var baç karakolunun oraya inen ama öyle böyle bir bayır değil ben o bayırdan nasıl olduysa inmeye karar verdim kafama tüküreyim bayırdan viteste ve freni hafiften sık aralıklara pompalayarak indim ancak bayırın ortalarında aracta nefes alamaz olduk nedeni de balata kokusu ve o sırada fren şişti ve tutmamaya başladı resmen frenin ustune çıktım yine boş yine boş araç viteste idi freni de pompalıyordum neden boyle oldu bir türlü anlamadım Allahtan kotü bir şekilde atlatmadık.

Balatalrı yeni değiştrdim belki onunla alakalı olabilir mi hi-tech diye bir marka taktılar. uzun bayırlarda frenler boşalıyor sanki daha doğrusu şişiyor boşalıyor arası birşey.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

O bayırda bu yaşadığın çok normal.

Frene ne sıklıkla bastın, hangi viteste indin gibi sorular sorayım.

O bayırın hakkı 2. vitesten fazlası değil. Geçen gün ben de indim oradan ve acelem olduğu için biraz hızlı indim. Son virajın oralara geldiğimde benim frenler de iyice zayıflamıştı. İllaki birşeyler yapmak istiyorum diyorsan da git Kocaeli Balata'dan kaliteli yeni bir takım balata al. H-Tech dediğin balatalar Çin malı diye biliyorum. Yanılıyor da olabilirim :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vay arakdaş yeni arabanın gozünü sevetim ben chevroletle her gun inerdim ordan hiç sıkıntı yaşamamışım:D bu pazar gunu satamazsam yaptıracaz mecbur

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

arkadaşlar aracı çalıştırıp belli bir süre gidiyorum şehir içi malum dur kalklar oluyor ve biraz zaman sonra kendi kendine fren sıkıyor araba bi ara bırakıyor ve eve yada başka bi yere gittiğimde aracı park ediyorum artık ne zaman binersem ilk kalktığımda fren tutmuyor çok aşağıda tutuyor belli bi zaman sonra tekrar fren sıkıyor sorun ne olabilir acaba yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar aracı çalıştırıp belli bir süre gidiyorum şehir içi malum dur kalklar oluyor ve biraz zaman sonra kendi kendine fren sıkıyor araba bi ara bırakıyor ve eve yada başka bi yere gittiğimde aracı park ediyorum artık ne zaman binersem ilk kalktığımda fren tutmuyor çok aşağıda tutuyor belli bi zaman sonra tekrar fren sıkıyor sorun ne olabilir acaba yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

Aracını bu şekilde kullanmaya devam etme sakın, fren sisteminde büyük sorun var demektir, ciddi kaza yapabilirsin Allah korusun...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Westinghouse bağlantı hortumlarına baktır deforme olmuş olabilir.Aracın rölantide çalışmasına da etki eder.Firen hidroliğinide kontrol et azalma varsa rekorlardan kaçak olabilir.İhmale gelmez.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...