Jump to content

Dizel-Benzinli Motorlar

Zotone
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sevgili MazdaClubTr üyesi arkadaşlar,

Dizel motorlu araçlarla benzinli araçlar arasında günümüzde fiyat-performans-yakıt ekonomisi dışında ne gibi farklar vardır? Yani bu motorların bakım masrafları,çıkardığı arıza türleri,periyodik bakımları ve motor ömürleri arasındaki farklar nelerdir? Bu yılki istatistiklerde dizel araç satışları %60 iken benzinliler %40.Doğal olarak Türkiyeli tüketicilerin dizele yönelmesinin en önemli unsuru malum benzin-motorin fiyat farkı ve karşılığında gidilen mesafe. Yani olay sadece bu mudur? Dizel araçlar 150-200bin km geldiğinde satılmak zorundamı? (yaygın görüş budur ya)150-200 bin km. gelmiş dizel araçları alan kişiler niye alıyor bu araçları o zaman? "Dizel" dediğiniz zaman insanlar hafif burun kıvırıyor,bu burun kıvırması sadece dizelin benzinli karşısında benzinlinin verdiği keyfi verememesimi?Bu olayı birtürlü anlayabilmiş değilim.

Birileri bana bunu anlatırsa vallahi çok makbule geçer.

Saygılarımla..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Sanırım bu konu sevilmedi, yada cevabı çok uzun-veya bunda bilinmeyecek ne varki olayı- neyse canınız sağolsun arkadaşlar. ben bunu tabiki başka yerlerden öğrenebilirim ancak sizlerin tecrübelerinden faydalanmak istemiştim. Vallahi alınmadım. :fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Okan bey,

Tabi haklısınız. Saplantılı satınalma eğilimi :) Sıkı laf :)

Şimdi siz bu işin uzmanı-yetkilisi olarak, mutlaka servise dizel araçlarda geliyor.Soruya cevap vermeyebilirsiniz. benzinli bir mazdayla dizelin bakım masrafları çok farklımıdır?

Veya şimdiye kadar dizel mazdalar da kronik bir sorunla karşılaştınız mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...