Jump to content

15 inch Janta Geniş Lastik Meselesi

erbt
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

aracımda 15 inch orj. jantlar ve üzerinde takılı 195/65/R15 lastikler var.

Yan yana parkettiğim bir focustan dolayı dikkat ettim de benimkinin tekerler biraz leylek gibi duruyor  :)

lastikler biraz aşınsın ömrünü beklemeden değiştireyim diyorum. Bu jantlara geniş tabanlı? lastik kullanan var mı?

205/65/R15

205/60/R15

205/55/R15

195/60/R15

195/55/R15

lastikler fena görünmedi gözüme yani leylek görünümünü düzeltir gibi tabi araçta nasıl durur önemli olan o.

1-aracı çok yere yaklaştırmayan (malum Adananın yolları taştandı artık asfaltları da çukurdan oldu, sürekli aracı yere sürteriz)

2-Bazı şahin-doğanlarda gördüğüm "çizme" gibi duran lastiklerde biraz bana uymaz.

Sizce hangisini seçmeliyim. Varsa fotoğrafta koyarsanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yine 195 ile baslayan lastikler senin lastikle ayni tabana sahip, 205 olanlar da 1 cm ( 10 mm ) farkli . Ayrica jant degistirmeden lastik ebati ile oynarsan hiz ve km gostergen de sapmalar olur. Bence ya kendi boyutunda lastik al ya da jant degistirerek lastik degistir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lastik ebatı ile oynarsanız aracınız performansdan düşücek ve yorulucaktır yakıt da artıcaktır elbette. Ya 16" jant alıp lastikleri öyle yenileyin yada bırakın bu haliyle kalsın; görüntüsü benim gözümde normal yada sizin gözünüzde leylek olabilir ama fabrikanın en iyi değerleri alabildiği boyut da aracınızdaki ebatlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

bence jant üzerinde farklı ebat lastikle oynamak arabayı da senide üzebilir...bende de 15 lik jant var..eskiyince al 16 yı siyah mat bak keyfine..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...