Jump to content

Mazda 3 Ön Takım Sorunu

aligo
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar sormak ve paylaşmak istediğim bi konu var.aracım 2011 model mazda3 alalı daha 4 ay oldu.ama son 1 2 haftadır biraz süratli(50-60 km hızla) çukura girdiğimde veya çok bozuk bi satıhda ilerlediğimde aracımın ön takımından sanki amortisörler patlakmışcasın lokurtu gelmeye başladı.benzer şikayeti olan veya bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar var mı öğrenmek istedim açıkcası.10.000 km bakımın gittiğimde servisle de paylaşıcam bu konuyu.kullannımdan kaynaklı bi sorun olduğunu düşünmüyorum.bu aldığım 4. '0'km arabam. diğer araçlarımı da  3-4 yıl kullanıp sattım.hiç birinde bu şekilde ses olmamıştı.( 1. skoda fabia,2.opel astra elegance 3. citroen c4 grand picasso  ydu)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 3' ün amortisörleri sert, sert olmasının sebebi daha iyi yol tutuşu ve daha iyi fren mesafesi gibi belli güvenlik sisteminin yükseğe çekilmesi, elbetteki güvenlik iyileştirilirken bi yandan da konfordan ödün vermek zorunda kalınıyor, ancak çokta abartılacak derecede ses yok, ilk önce lastik havalarını kontrol ediniz ama yinede serviste bunu dile getirirseniz zaten sorun varsa giderilir.

Not: opel astra kullandım, astranın amortisörleri darbeleri daha çok emiyor ancak virajlarda ve fren mesafesinde mazda 3'den iyi olamaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lastik hava basınçlarını kontrol etmenizi bende öneririm; çünkü ilk bayiden aldığınızda genelde lastiklerde yüksek barlarda hava bulunur nakliye sırasında sorun olmaması için bu da aracın yoldaki konumunu sertleştirir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

varsın ön takım kasislerde ses yapsın. mazdanın yol tutuşuna, kalite anlayışına değer de artar bile..  8) o saydığınız markalar mazdanın yanında araba bile değil bence  :nea: 10 yaşını falan bi devirsinlerde görelim onları. motorlarının iflahı sökülür  :D bence japon arabalarının ve özellikle mazdanın kalitesi 8-10 yaşından sonra meydana çıkar. ama kabul etmek gerekirki mazdanın süspansiyonu diğer japonlara göre mesela toyotaya göre biraz sert. ben şuana kadar "tofaş doğan slx" :D opel vectra, toyota corolla, wv bora kullandım. ama şuan mazdam var diye söylemiyorum ama bu araba bir başka.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...