Jump to content

Triptronik Aracı Manuel Kullanımda Vites Kendiliğinden Atar mı?

Srkn
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Az önce babamla yoğun bir ağız kavgası ettik bu konu ile ilgili.Triptronik arabayı manuel modda kullansanda bir süre sonra o gene otomatik modda kullanıyormuş gibi vites değiştirir dedi kafayı yiycem nedir bu işin aslı.Hatta maçan yiyorsa gel test edelim dedi istediğin bahse varım dedi ben guzuma kıyamadım nedir bu işin aslı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Manuelde vites büyüteceğin zaman kendi atmıyor. Test edebilirsin sıkıntı olmaz biraz redline' a (6800-6900 devir civarı otomatik gazı keser) girersin o kadar :)

Ama hız çok düştüğünde kendi vitesi düşürüyor. Misal olarak 3. viteste ve 10 km hıza düştün kendi 1' e atıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Manuelde vites büyüteceğin zaman kendi atmıyor. Test edebilirsin sıkıntı olmaz biraz redline' a girersin o kadar :)

Ama hız çok düştüğünde kendi vitesi düşürüyor. Misal olarak 3. viteste ve 10 km hıza düştün kendi 1' e atıyor.

Onu biliyorum vites düşürdüğünü bu viteste büyütür diyor bana.Kendisi özel şoför bmw 5.45 kullanıyor acaba onda öyle bir sistemmi var olabilirmi acaba.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Olur mu öyle saçmalık ? Yokuş aşağı gidiyorsun, araba kasıyor vites büyütüp hız mı arttıracak araba ? Yok öyle şey devir kesiciye girer ama vites büyütmez . Sadece hızın çok düşerse vites küçültür

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Olur mu öyle saçmalık ? Yokuş aşağı gidiyorsun, araba kasıyor vites büyütüp hız mı arttıracak araba ? Yok öyle şey devir kesiciye girer ama vites büyütmez . Sadece hızın çok düşerse vites küçültür

Bencede öyle saçmalık olmaz ama demekki bmw de öyle bir şey var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çoğu avrupa otomobilde yüksek devirlere doğru geldiğinde vites yükseltiyor. Mazda da bu yok sürücüye bırakıyor karışmıyor çok yüksek devirlerde 7000 gibi karışıyor veya gaz kesiyor bildiğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bir ve ikinci viteste ısrarla devirkesicide kalırsanız bir vites büyütür sadece. ayrıca durunca da vitesi bire alır.

ancak mx5 de D de giderken direksiyon pedallarına (+ veya - farketmez) basınca direk M ye alıyor ve kontrol size geçiyor. kol D de iken bile. bir süre müdehale etmezseniz (yani vites kolunu M ye almazsanız yada kulakçıklardan vites değiştirmezseniz) D ye geçiyor tekrar. sistem çok başarılı... mazda3 ün 2lt olup otomatiklerinde direksiyondan vitesli olanlarında da aynı durum geçerli ancak TR de direksiyondan vitesli mazda3 araç yok tabiki...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...