Jump to content
  • İlhan
    İlhan

    Mazda, Dizellerin Hâlâ Bir Geleceği Olduğuna İnanıyor

    Fakat sadece SUV gibi büyük araçlar için.

    Gün geçmiyor ki bir otomobil üreticisi daha dizel motorlara olan desteğini gündeme getirmesin. Mercedes-Benz, Porsche ve birkaç otomobil üreticisinden sonra Japon üretici Mazda da, dizel motor teknolojisini ortadan kaldırmak için henüz geçerli bir sebep olmadığını belirtiyor.

    Mazda’nın Avrupa CEO’su Jeff Guyton, Hollandalı otomobil dergisi AutoRai’ye verdiği bir röportajda dizellerin hala neden çok önemli olduğunu açıkladı. Kendisine göre firmalar için şu anki en zorlu işlerden birisi, büyük fakat aynı zamanda ekonomik SUV’ler ortaya koymak. Çünkü son yıllarda müşterilerden gelen talep hep bu yönde. Bu durumda da dizel motorlar, otomobil üreticisi firmaların en büyük dostu oluyor.

    Müşterileri düşük CO2 salınımlı otomobilleri satın almaya zorlamak işe yaramıyor. Gelen talepler hep az yakıt tüketen büyük SUV’lerden yana oluyor. Biz de bu sebepten ötürü dizel motorları geliştirmeye devam ediyoruz. Bu geliştirme sürecimizde dizel motorları daha çevreci, daha güçlü ve daha ekonomik hale getirmeye çalışıyoruz. Ayrıca bu motorlar toplam maliyet anlamında da hibrit teknolojileri gibi farklı motor teknolojilerinden çok daha uygun bir haldeler.”

    Yukarıdaki cümleler ile açıklamasını devam ettiren Jeff Guyton, bu sonbahar ayında otomobillerin yeni test prosedürleri olan yeni WLTP prosedürlerinin ortaya çıkmasından sonra, müşterilerin dizel otomobillere olan güveninin geri geleceğini de düşünüyor. Çünkü bu yeni WLTP standartları emisyonları daha doğru şekilde ölçerek dizellerin avantajlarının ortaya çıkmasına fayda sağlayabilir.

     

    2017 Mazda3 1.5 SkyActiv-D Güç

    “Emisyonların artık yeni WLTP test prosedürleri ile daha yüksek doğrulukta ölçülecek olmasıyla birlikte, dizel otomobillerin aslında çevreye çok da zararlı olmadığı görülecek. Bu sayede müşterilerin de dizel otomobillere olan bakışı değişecektir.”cümleleriyle de kendisi bu konudaki açıklamalarını sonlandırıyor.

    Guyton aynı zamanda Mazda’nın, Mazda 2’nin bir altına konumlanacak olan ufak bir otomobil üzerinde çalışmadığını ve böyle bir planının olmadığını da açıklıyor. Sebep olarak ise bu tarz otomobillere olan çok düşük talebi gösteriyor.

    Jeff Guyton, “A segmenti için bir otomobil geliştirmiyoruz. Mazda dünya genelinde çok yaygın bir otomobil firması olsa da küçük bir firma olarak görev yapmaya devam ediyor. Bu sebepten ötürü daha çok talep gören modeller ortaya koymak zorundayız. B segmentinden daha küçük otomobillere kaynak ayıracak lüksümüz bulunmuyor. A segmenti ABD’de neredeyse yok denecek bir segment olduğu gibi, Çin ve Rusya gibi büyük pazarlarda da çok kısıtlı bir segment.” cümleleriyle de bu konudaki açıklamasını yapıyor.

    Kaynak: AutoRai&Motor1

    • Beğen 4



    Kullanıcı Yorumları

    Tavsiye Edilen Yorumlar

    Mazda Satış Sonrası Direktörü Tamer Atsan: Dizel ve benzinli motorlarda daha alınacak çok yol var, 2050 yılında üretilen motorların sadece yüzde 15’inin tamamen elektrikli olacağını tahmin ediyoruz. Geri kalanları ise hibrit ile beraber çalışan motorlar olacak (hibrit benzinli ve hibrit dizel). Mazda olarak dizelin geleceğine yürekten inanıyoruz, geliştirilen çevreci motorlarla, düşürülen emisyon değerleri ile dizel motorlar önümüzdeki dönemde kullanılmaya devam edecek ve son dönemde oluşan olumsuz algı ortadan kalkacaktır.

    Kaynak: Türkiye Gazetesi

    Bu yorumu paylaş


    Yorum bağlantısı
    Diğer Sitelerde Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...