Jump to content
  • İlhan
    İlhan

    Subaru 903 Aracın Yakıt Tüketimi Verilerini Manipüle Etmiş

    Üretici değiştirmelerin sadece sonuçları iyi göstermek için değil, kötü göstermek için de yapıldığını söyledi.

    Geçtiğimiz sene Aralık ayında Subaru Japon bir hukuk bürosu olan Onho & Tsunematsu ile birlikte çalışarak, kendi içerisinde bir soruşturma başlatmıştı. Bu soruşturma, şirket çalışanlarının verdiği röportajlarda "yeni araçlardaki yakıt ekonomisi ve emisyon verileri değiştirilmiş olabilir" söylentileri üzerine gerekli hale gelmiş ve firma acilen inceleme altına alınmıştı. Subaru bu soruşturmanın sonuçlandığını ve 903 araçta yakıt tüketimi ve emisyon verileri ile oynandığını belirten bir açıklama yayınladı. Bu otomobillerin tamamı Gunma Bölümü'ne ait Yajima Tesisi'nde üretilmiş.

    9mk3G9.jpg

    Soruşturma Aralık 2012 ve Kasım 2017 aralığını hedef almış. Kasım 2012'deki veriler bulunamadığı için inceleme Aralık ayından başlamış. Öte yandan firma çalışanlarının "2002 yılında yakıt ekonomisi ve emisyon verilerinde büyük bir manipülasyon var" açıklamaları henüz test edilmiş değil.

    Subaru bu durumu "üstlerinin verdiği emir ile beraber denetleyicilerin yakıt tüketimi ve emisyon verileri ile oynamış olabileceği" motivasyonuna bağlıyor. Daha açıkça anlatmak gerekirse, eğer araç kalite kontrol standartlarına uymazsa "denetleyiciler araçları bu standartların içerisine sokabilmek için ölçümleri manipüle ediyor". 

    İşin ilginç tarafı ise bu manipülasyonun sadece standartları yakalamak için değil, "Grup ve Bölüm Şeflerinin dikkatini çekmemek amacı ile" de yapıldığı belirtiliyor. Subaru bazı araçların verilerinin daha kötü görünmesi için değiştirildiğini söylüyor.

    903 araçlık bu skandal için Subaru kendini çok pişman hissediyor. Üretici bu durumun tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alındığını belirtiyor. Yönetim ekibi ve çalışanlar ise kaybedilen güveni tekrar kazanmak için ellerinden geleni yapacak.

    Kaynak: Subaru&Motor1

    • Beğen 1



    Kullanıcı Yorumları

    Tavsiye Edilen Yorumlar

    Bu haberin ilk hali farklı değil miydi? kontrol elemanlarının eğitimi, gerekli olan homologasyonu sağlamadığı gibi bir şey vardı ?

    Bu yorumu paylaş


    Yorum bağlantısı
    Diğer Sitelerde Paylaş

    Önce mitsubishi şimdi Subaru, japonlardan beklemezdim böyle hareketler ama hadi hayırlısı 

    Bu yorumu paylaş


    Yorum bağlantısı
    Diğer Sitelerde Paylaş

    zaten araba içiyor, bari adam gibi manipüle etselermiş. 

    • Haha 1

    Bu yorumu paylaş


    Yorum bağlantısı
    Diğer Sitelerde Paylaş

    Mazda mühendislerinden harakiri bekliyoruz... Yoksa gözümden düşecekler :)

    Bu yorumu paylaş


    Yorum bağlantısı
    Diğer Sitelerde Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...