Jump to content

2014 Skyactiv Mazda3 Test Ve İzlenimler

emregc
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

aracı teslim aldığımdan beri 600 km yaptım. ilk mazdam. daha önce değişik markalarda onun üzerinde araç kullandım.  araba beğenisi tarz, ekonomik düzey, zevk bazen mantık bazende duygu işidir. gelelim kırmızı şeytana. tasarım bence on numara. bagaj hacmi yeterli. (bebek arabasının yanına 3-4 orta valiz sıgdırdım) ama yükleme zor. iç kalite bence sınıfı için oldukça yeterli. koltuklar ilk başta kalitesiz gibi gelmesinde rağmen son derece konforlu ve kibar(kişisel fikrim). araç içindeki en önemli 3 dezevantaj gece cam açma ve ayna ayar düğmelerinde ışık yok, kol dayamada ayar olmaması kötü ve head ekran renk özelliği yanlış seçilmiş gece kullanımlarında çok kullanışlı değil(önceki arabamda da bu ekran vardı ama mazdada çok daha fonksiyonel olduğu muhakkak. sürüş pozisyonunu çok sevdim. virajlara giriş hızını kafadan yükseltiyor harika bir yol tutuş ve tam kıvamında bir süspansiyon mevcut. hızlanma konusu çok göreceli ama hız için araba alsam herhalde 2000 motordan aşağı düşmezdim. at çok iyi bence. tepkileri hızlı. yol ve motor sesi konusuna gelince; evet yol ve lastik sesi arka koltuklarda birazcık fazla ama bu lastik seçimi ve izolasyonla çözülebilir diye düşünüyorum. motor sesine gelince almamasına bozuldurdum dogrusu çünkü harika bi motor sesi var-bi önceki arabam dizeldi. (subjektif yorum) bu arada harika bi müzik sistemi var. bence sınıfının en iyisi. yani yol sesine takılmak çok gereksiz bence. bu arada kaymak asfaltta bu ses kesiinlikle yok(lastik?). sense paketindeki unsurlar çok iyi ve teknolojik bir ayrıcalık ve güvenlik. gelelim yakıta ilk 350 km ortalama çoğu şehir içi 9.1, sonraki 250 km 8.4 şehir içi ve genelde 5 kişi- klima ile. sonuç itibariyle şık, donanımlı, çok iyi yol tutuşu olan ve güvenli bir araç. eksikleri varmı evet.. bu bazı kişilere almama nedeni olabilirmi bu da kabulüm. ama standart donanıma çift ön far yazan, bose müzik sistemi için 3000 tl, head up ekran için 2500 eu talep eden firmaların olduğu bir ülkede bu para ile alınabilecek bi araç mazda 3. sonuçta a noktasından b noktasına gitmeye yarıyor bu araç. ama c noktası virajlı ise ben a dan c ye gitmeye başladım yüzümde gülücüklerle (40 yaş sendromu) hepinize selam

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracı teslim aldığımdan beri 600 km yaptım. ilk mazdam. daha önce değişik markalarda onun üzerinde araç kullandım.  araba beğenisi tarz, ekonomik düzey, zevk bazen mantık bazende duygu işidir. gelelim kırmızı şeytana. tasarım bence on numara. bagaj hacmi yeterli. (bebek arabasının yanına 3-4 orta valiz sıgdırdım) ama yükleme zor. iç kalite bence sınıfı için oldukça yeterli. koltuklar ilk başta kalitesiz gibi gelmesinde rağmen son derece konforlu ve kibar(kişisel fikrim). araç içindeki en önemli 3 dezevantaj gece cam açma ve ayna ayar düğmelerinde ışık yok, kol dayamada ayar olmaması kötü ve head ekran renk özelliği yanlış seçilmiş gece kullanımlarında çok kullanışlı değil(önceki arabamda da bu ekran vardı ama mazdada çok daha fonksiyonel olduğu muhakkak. sürüş pozisyonunu çok sevdim. virajlara giriş hızını kafadan yükseltiyor harika bir yol tutuş ve tam kıvamında bir süspansiyon mevcut. hızlanma konusu çok göreceli ama hız için araba alsam herhalde 2000 motordan aşağı düşmezdim. at çok iyi bence. tepkileri hızlı. yol ve motor sesi konusuna gelince; evet yol ve lastik sesi arka koltuklarda birazcık fazla ama bu lastik seçimi ve izolasyonla çözülebilir diye düşünüyorum. motor sesine gelince almamasına bozuldurdum dogrusu çünkü harika bi motor sesi var-bi önceki arabam dizeldi. (subjektif yorum) bu arada harika bi müzik sistemi var. bence sınıfının en iyisi. yani yol sesine takılmak çok gereksiz bence. bu arada kaymak asfaltta bu ses kesiinlikle yok(lastik?). sense paketindeki unsurlar çok iyi ve teknolojik bir ayrıcalık ve güvenlik. gelelim yakıta ilk 350 km ortalama çoğu şehir içi 9.1, sonraki 250 km 8.4 şehir içi ve genelde 5 kişi- klima ile. sonuç itibariyle şık, donanımlı, çok iyi yol tutuşu olan ve güvenli bir araç. eksikleri varmı evet.. bu bazı kişilere almama nedeni olabilirmi bu da kabulüm. ama standart donanıma çift ön far yazan, bose müzik sistemi için 3000 tl, head up ekran için 2500 eu talep eden firmaların olduğu bir ülkede bu para ile alınabilecek bi araç mazda 3. sonuçta a noktasından b noktasına gitmeye yarıyor bu araç. ama c noktası virajlı ise ben a dan c ye gitmeye başladım yüzümde gülücüklerle (40 yaş sendromu) hepinize selam

sizi gençlestirmiş araç :D Mazda'da virajlar gercekten çok keyifli bir hal alıyor. Yeni kasada bu keyif bizimkilerden bir tık yukarıda. Yakıt tüketiminizi fazla buldum. Gaz pedalına alışık olmayabilir misiniz? Elektronik kelebeklerde gaza daha dikkatli basmak gerekiyor. Aracı hızlandırmayacak kadar az, sabit gitmesine yetecek kadardan fazla basarsanız boşa yakar. Ayağınızı alıştırın göreceksiniz. Bunu en iyi cruise kontrol ile anlarsınız. Cruise ile yaktığı degerleri ayakla tutturmaya çalışıyordum, öyle alıştım :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Başka bir açıdan bakmak istiyorum şu kapıdaki cam düğmelerinin ışıksızlığına:

2011 aracımda da yoktu.. olmayınca insan yadırgıyor, talep ediyor, bu istek normal....

gece araç kullanırken, camı açmak için bu ışıkları gözünüzle mi arıyorsunuz?... eliniz düğmeye algılarınızı kullanarak, en çok 1 sn. gecikmeyle gidemiyor mu?....

normal olarak vitesi aramadığınız gibi bunu da aramamanız, bakmamanız gerekir zaten...

ama araç içinde hoş ışıklar istemek de normal....

bir an aklıma geldi, paylaşayım istedim; Mazda'yı sevmekten kaynaklı, kusurlarını görmemek için çabalıyorum sanırım :))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

gavurun biri ambiyans (okurken  ambiiyannss diye okunuyor) diye bir kelime icat etmiş. hepsi ondan :) Yeni S class mersoda suyunu çıkarmışlar :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

selam arkadaşlar mazda geldi gelecek derken, herkese müjdeler olsun ki geldi sonunda, yeni mazda3 ü test edende etmeyende, beklentileri ile birlikte eleştirilerini yazmış, söz konusu fiyat ile araç orantısına baktığınızda ( bunu piyasa ile mukayese ettiğinizde ) bence makul düzeyde. Beklentilerimize gelirsek, tabiki en güzeli en iyisini olmasını isteriz, burada ülkelerin ekonomik coğrafik vs. koşullarınıda dikkate almak gerekiyor. sonuçta bir yandanda bu iş ticari amaç taşıyor. Bu konuyla ilgili bütün mesajlarınızı okudum, bazı arkadaşlarımız beygiri yüksek olsaydı, sunroof olsaydı, cam düğmelerindeı ışık olsaydı, az yaksaydı, o olsaydı bu olsaydı vs. beklentilerimiz var, var olmasına varda, gerçekten o beklentilerimiz mazda 3 de mevcut olsaydı bu sefer daha farklı beklentilerimiz olacaktı, 1,5 motora 125 beygir az demişiz "200 beygir yapsalardı niye 250 beygir yapmadılar diyecektik", benim önerim güç ve tork istiyorsanız "Traktör alacaksınız", çok yakıyo deniliyo, önerim, motosiklet al az yakar hiç yakmasın diyorsan bisiklet al, sunroof olsun deniliyo sunroof olunca ne oluyo, gökyüzüne bakarak mı araba kullanacaksın, benim önerim çek arabayı sağa, geniş geniş bak gökyüzüne neyse arkadaşlar vs.vs.. bu beklentilerimize kimse yetişemez, 65-70 bin tl ye kimse ferrari vermez. 65-70 bin tl veripde bu aracı alan arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun. Allah kaza bela vermesin,  piyasa koşullarına çok iyi bir mühendislikle üretilen bir araca sahipsiniz arkadaşlar, Allah utandırmasan diyerek herkese  iyi akşamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanırım Bu yavru ile en cok kmyi Tr de ilk alan olarak ben yaptım. 1800 Km ve izlenimleri anlatma vakti geldi:)

Beni en cok zorlayan cam dugmeleri oldu zira oncekinden alısmıstım domestos abimiz bilir, tek tusla butun camları kapatmak buyuk keyifmiş simdi anladım.

Gecen gece yolcu camı acık kalmıs sabaha kadar alışacagız napalım.

Yakıt konusunda 2000 km ye gelene kadar aracı 120 - 160 arası zorlamak mantıklı zira zorlamasak yakıyor. ondan sonrasında ortalama da 6.5 görüyorum devamlı su aralarda.

Cruse control cok guzel bir keyif. :) en saga cekip 80 e ayarlayınca deymen gamlı yaslı göngülüme....

2009 arabam yokusda kaymazdı hic buyse kayıyor sordum artık yeni nesil sanzımanlarda 3 saniye kuralı varmıs.

bagajın uzaktan acılması güzel ama camların acılıp kapanmaması kotu alıskanlık hep kumandaya basılı gidiyorum eve :)

bluetooth her cihazla aynı özellikleri acmıyor, android telefonda mailler duserken windows cihazda sadece sms geliyor. Oda ingilizce siddetle turkce bekliyoruz.

Sesli kontrolde iyide isimin ingilizce telefuzunu yapamazsan bir işe yaramıyor.

Dun yolda giderken arakdan bir audi, söförde gözlükler tip tip bakıyor. Isıklarda ara gazı felen ( hepde beni bulurlar) neyse bu bastı gitti dururmuyum yakalım o ara bir virajda 120 ile dönmüşüm yeminlen hissetmedim. Yol tutus ve hızlanma guzel. Frenler herzamanki gibi basarılı. Uzun yolda normal kullanım 4.5 dan fazla görmüyorsunuz.

100 liralık yakıtla 320 km gidiyor. Lakin depo full iken menzil 550 bunu anlamadım.

söyle bir kıstas var devir saatini 1.5 arasında tutarsanız gun sonunda 5.4 litre yakıt kullanıyor. anahtarı içerde unuttugunuzda flasorler yanıyor buda güzel bir özellik. Cesaret edip samrt city yi test edemedim eden varsa bilgi bekliyorum. yol bilgisayarı bana mantıklı gelmemeye basladı eger ilk sıfırladıgınızda bogaaz koprusune giriyorsanız artık mumkun degil 9 litre altında görmüyorsunuz. LCD kısmına gelince ayarlarda ekranı kapat diye bir yer var ordan ekranı kapatabiliyorsunuz bilginize....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kardeşlerim uzun süre mazda kullanmış biri olarak bugün arabayı biraz inceledim(sadece iç/dış). Şuan 2013 mazda imp. var (ve onunla kıyasladım)

Önceki yorumlarda iç malzemenin kötü olduğunu yazan koltuk döşemelerinin(ön/arka) kötü olduğunu yazan kardeşlerim vardı; mazda 3 1. nesil ve 2 . nesilden daha kaliteli özellikle alt taban döşemeleri iyi... Ön sürücü koltuğu, benim vucudumu tam sardı ve çok hoşuma gitti (1.85/92 kiloyum)...

Direksiyon deri kısım ve dikişler mazda 3 2 nesilden daha iyi çok dikkatli baktım...

Kapılar (tok kapanma meselesi) kardeşlerim nasıl bir ses duymak istiyorlar bilmiyorum ama bana iyi gibi geldi...

Evet ön/arka cam açma tuşları renk olarak ayırt etmek zor gece daha da zor...

Arka koltuk ta oturdum diz mesafesi mazda 3 2. nesilden daha geniş lakin baş mesafesi biraz alçak sanırım...

Ön panel ekran kontrol paneli olduğu kısım kaliteli lakin torpido gözü mazda 3 2 nesil gibi bir derinlik yok. Kol dayama yeri iç tarafı biraz ufak olamasına ragmen derin ve bir aparatla ayrılmış yani yeter...

Dış görünüş bence sınıfının en iyisi ince ayrıntılar gerçekten iyi...

Evvet gelelim kötü habere... Kardeşlerin anladığım kadarıyla bütün bayilere sıkı sıkı tembih edilmiş ve muhtemel bayii isteğiyle tok satıcı rolüne bürünülmüş(Doğuş taktiği) az satalım lakin çok kazanalım mantığına herkes evet demiş anlaşılan...Samimi olduğum bayii temsilcisi bile bir triplerde sormayın... Yok araba böyle yok motoru çok iyi filan lakin ben ondan daha çok bilgiye sahip olmama ragmen burnundan kıl aldırmadı ve zorladıkça ağzından kaçırdı artık para kazanacaz dedi yani... Extra boya parası hariç indirim yapmam dedi ki bayağı dil döktüm sanırım 3-4 binlik indirim alan oldu mu bilmiyorum. Ayrıca yılın sonuna kadar indirim filan yapmayız dedi ben görüşecegiz dedim. Ve 1 ay sonra bir parti araba geliyor gelenler power sense olacak dedi.. Bende aferin size dedim herkes 77.000 verir alır dedim :D. Kısaca bir taktik deniyorlar lakin Türkiyede tutmaz hele mazda ysa TUTMAZ... Önce çok satacaksın sonra tribe girip yokları oynayacaksın.. Bizim gibi mazda hastalarını da başka markalara kaçırmayacaksın... Belki reflex düz vites almayı düşünüyordum 61-62 civarı olur diyordum ama kısa zamanda mümkün gözükmüyor... SAYGILAR...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada bayinin elinde füme hb power ve kırmızı hb power var bilgi :D

Alındı, takip  :)

Komutanım yeni Mazda 3 almayı düşünenler ve henüz yakından ineceleme fırsatı olmayanlar için araç hakkında güzel bilgiler vermişsiniz.

Mazda'nın uygulamak istediği stratejiyide çözmüşsünüz anlaşılan. Ben şahsen Mazda'nın Türkiye'de tutulmasını istemiyorum aksi durumda 2. el piyasası için konuşuyorum; bu kaliteye bu fiyatlarda başka bir Japon arabası alınamaz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ayıptır ayıp :) ne kötülüğümü gördün :)

Estağfurullah ne kötülüğü canım kardeşim :) Kullanım tarzı biraz (!) devirli diyelim, Oğuzhan gibi :) Guzular sizin elinizde canavara dönüşür Alim Allah :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

denedik calisiyor, ben de denedim uzerimde de denediler. ama guvenmemek lazim. allah'a emanet bir ozellik.

Sanırım Bu yavru ile en cok kmyi Tr de ilk alan olarak ben yaptım. 1800 Km ve izlenimleri anlatma vakti geldi:)

Beni en cok zorlayan cam dugmeleri oldu zira oncekinden alısmıstım domestos abimiz bilir, tek tusla butun camları kapatmak buyuk keyifmiş simdi anladım.

Gecen gece yolcu camı acık kalmıs sabaha kadar alışacagız napalım.

Yakıt konusunda 2000 km ye gelene kadar aracı 120 - 160 arası zorlamak mantıklı zira zorlamasak yakıyor. ondan sonrasında ortalama da 6.5 görüyorum devamlı su aralarda.

Cruse control cok guzel bir keyif. :) en saga cekip 80 e ayarlayınca deymen gamlı yaslı göngülüme....

2009 arabam yokusda kaymazdı hic buyse kayıyor sordum artık yeni nesil sanzımanlarda 3 saniye kuralı varmıs.

bagajın uzaktan acılması güzel ama camların acılıp kapanmaması kotu alıskanlık hep kumandaya basılı gidiyorum eve :)

bluetooth her cihazla aynı özellikleri acmıyor, android telefonda mailler duserken windows cihazda sadece sms geliyor. Oda ingilizce siddetle turkce bekliyoruz.

Sesli kontrolde iyide isimin ingilizce telefuzunu yapamazsan bir işe yaramıyor.

Dun yolda giderken arakdan bir audi, söförde gözlükler tip tip bakıyor. Isıklarda ara gazı felen ( hepde beni bulurlar) neyse bu bastı gitti dururmuyum yakalım o ara bir virajda 120 ile dönmüşüm yeminlen hissetmedim. Yol tutus ve hızlanma guzel. Frenler herzamanki gibi basarılı. Uzun yolda normal kullanım 4.5 dan fazla görmüyorsunuz.

100 liralık yakıtla 320 km gidiyor. Lakin depo full iken menzil 550 bunu anlamadım.

söyle bir kıstas var devir saatini 1.5 arasında tutarsanız gun sonunda 5.4 litre yakıt kullanıyor. anahtarı içerde unuttugunuzda flasorler yanıyor buda güzel bir özellik. Cesaret edip samrt city yi test edemedim eden varsa bilgi bekliyorum. yol bilgisayarı bana mantıklı gelmemeye basladı eger ilk sıfırladıgınızda bogaaz koprusune giriyorsanız artık mumkun degil 9 litre altında görmüyorsunuz. LCD kısmına gelince ayarlarda ekranı kapat diye bir yer var ordan ekranı kapatabiliyorsunuz bilginize....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kardeşlerim uzun süre mazda kullanmış biri olarak bugün arabayı biraz inceledim(sadece iç/dış). Şuan 2013 mazda imp. var (ve onunla kıyasladım)

Önceki yorumlarda iç malzemenin kötü olduğunu yazan koltuk döşemelerinin(ön/arka) kötü olduğunu yazan kardeşlerim vardı; mazda 3 1. nesil ve 2 . nesilden daha kaliteli özellikle alt taban döşemeleri iyi... Ön sürücü koltuğu, benim vucudumu tam sardı ve çok hoşuma gitti (1.85/92 kiloyum)...

Direksiyon deri kısım ve dikişler mazda 3 2 nesilden daha iyi çok dikkatli baktım...

Kapılar (tok kapanma meselesi) kardeşlerim nasıl bir ses duymak istiyorlar bilmiyorum ama bana iyi gibi geldi...

Evet ön/arka cam açma tuşları renk olarak ayırt etmek zor gece daha da zor...

Arka koltuk ta oturdum diz mesafesi mazda 3 2. nesilden daha geniş lakin baş mesafesi biraz alçak sanırım...

Ön panel ekran kontrol paneli olduğu kısım kaliteli lakin torpido gözü mazda 3 2 nesil gibi bir derinlik yok. Kol dayama yeri iç tarafı biraz ufak olamasına ragmen derin ve bir aparatla ayrılmış yani yeter...

Dış görünüş bence sınıfının en iyisi ince ayrıntılar gerçekten iyi...

Evvet gelelim kötü habere... Kardeşlerin anladığım kadarıyla bütün bayilere sıkı sıkı tembih edilmiş ve muhtemel bayii isteğiyle tok satıcı rolüne bürünülmüş(Doğuş taktiği) az satalım lakin çok kazanalım mantığına herkes evet demiş anlaşılan...Samimi olduğum bayii temsilcisi bile bir triplerde sormayın... Yok araba böyle yok motoru çok iyi filan lakin ben ondan daha çok bilgiye sahip olmama ragmen burnundan kıl aldırmadı ve zorladıkça ağzından kaçırdı artık para kazanacaz dedi yani... Extra boya parası hariç indirim yapmam dedi ki bayağı dil döktüm sanırım 3-4 binlik indirim alan oldu mu bilmiyorum. Ayrıca yılın sonuna kadar indirim filan yapmayız dedi ben görüşecegiz dedim. Ve 1 ay sonra bir parti araba geliyor gelenler power sense olacak dedi.. Bende aferin size dedim herkes 77.000 verir alır dedim :D. Kısaca bir taktik deniyorlar lakin Türkiyede tutmaz hele mazda ysa TUTMAZ... Önce çok satacaksın sonra tribe girip yokları oynayacaksın.. Bizim gibi mazda hastalarını da başka markalara kaçırmayacaksın... Belki reflex düz vites almayı düşünüyordum 61-62 civarı olur diyordum ama kısa zamanda mümkün gözükmüyor... SAYGILAR...

Yer uçağı pilotlarımız performans konusunda tatmin olmayıp dizel opellerin hayalini kuradursun (bunda yoğun reklamlarında etkisi var) ben şahsen sizin gibi gerçek pilot arkadaşların Mazdayı tercih etmeleriyle gurur duyuyorum ve bunu hep dile getiriyorum bayilere... Mazdaları özellikle Avukatlar alıyor diyeceğinize pilotlar alıyor bari diyin diyorum..Çünkü bir savaş uçağı pilotu ortalıkta onca araba varken Mazdaya biniyorsa bu araç olmuş demektir bana göre ve ben o bayinin yerinde olsam Merkez ile görüşür böylesi sadık üstelik referans bir müşteriyi kaybetmemek için gereği neyse yapmaya çalışırdım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yer uçağı pilotlarımız performans konusunda tatmin olmayıp dizel opellerin hayalini kuradursun (bunda yoğun reklamlarında etkisi var) ben şahsen sizin gibi gerçek pilot arkadaşların Mazdayı tercih etmeleriyle gurur duyuyorum ve bunu hep dile getiriyorum bayilere... Mazdaları özellikle Avukatlar alıyor diyeceğinize pilotlar alıyor bari diyin diyorum..Çünkü bir savaş uçağı pilotu ortalıkta onca araba varken Mazdaya biniyorsa bu araç olmuş demektir bana göre ve ben o bayinin yerinde olsam Merkez ile görüşür böylesi sadık üstelik referans bir müşteriyi kaybetmemek için gereği neyse yapmaya çalışırdım...

Sağol kardeşim; gerçekten gönül bağım var lakin Mazda Türkiye gerçekten sıktı artık :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sağol kardeşim; gerçekten gönül bağım var lakin Mazda Türkiye gerçekten sıktı artık :D

Mazdanın tek sorunu bu zaten . 25 gündür arabasızım. Niye ? Yeni mazda 3 almak için. Param elimde hazır olsun diye sattım arabamı(2007 mazda 3 dinamik sedan manuel 80.000 km ) Ama ne oldu araba alamıyorum. Niye ? Çünkü araba yok. Bir çok bayi ile görüşüyorum net bilgi veren yok .Kırmızı sedan power istriyorum. Siyah olmaz mı, hatcback olmaz mı , refleks verelim diyen var ama kırmızı sedan power yok. Nasıl bir satış stratejisi var ise anlam veremiyorum. geçen  dönemlerde bir arkadaş mail atmış cevap ne ilerleyen dönemlerde deri döşeme sunroof olabilir niye ilerleyen dönemlerde kardeşim niye şimdi değil. İyi vallahi biz alalım 3 ay sonra gelenler deri olsun bu nasıl bir zihniyettir.Lanet olsun ki mazdanın yerine ikame koyabileceğim  bu sınıfta  başka araç yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazdanın tek sorunu bu zaten . 25 gündür arabasızım. Niye ? Yeni mazda 3 almak için. Param elimde hazır olsun diye sattım arabamı(2007 mazda 3 dinamik sedan manuel 80.000 km ) Ama ne oldu araba alamıyorum. Niye ? Çünkü araba yok. Bir çok bayi ile görüşüyorum net bilgi veren yok .Kırmızı sedan power istriyorum. Siyah olmaz mı, hatcback olmaz mı , refleks verelim diyen var ama kırmızı sedan power yok. Nasıl bir satış stratejisi var ise anlam veremiyorum. geçen  dönemlerde bir arkadaş mail atmış cevap ne ilerleyen dönemlerde deri döşeme sunroof olabilir niye ilerleyen dönemlerde kardeşim niye şimdi değil. İyi vallahi biz alalım 3 ay sonra gelenler deri olsun bu nasıl bir zihniyettir.Lanet olsun ki mazdanın yerine ikame koyabileceğim  bu sınıfta  başka araç yok.

Biz buna literatürde; "tok satıcı" diyoruz hocam... Maalesef !!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vallahi  Mermerleri aratır oldular .

Yok o kadar olmadı daha hocam olacağını da zannetmiyorum, Mermerciler :P parça konusunda yakıyordu ortalığı... Bu yüzden mazda'nın parçası pahalı diye adı çıktı ya...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Estağfurullah ne kötülüğü canım kardeşim :) Kullanım tarzı biraz (!) devirli diyelim, Oğuzhan gibi :) Guzular sizin elinizde canavara dönüşür Alim Allah :D

Valla bende ki kırmızı şitana dönüştü bile :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• MazdaClubTR
      Yazan: MazdaClubTR
      Aktif Hava Kelebeği, 3. Nesil Mazda 3 lerde gerektiğinde motoru soğutmak, çabuk ısınmasını sağlamak ve aerodinamiği arttırmak için kullanılır .

.Aktif Hava Kelebeği Sistemi

SKYACTIV-G ve i-ELOOP bulunan Mazda3 (BM)'de bulunan aktif hava kelebeği sisteminin şu temel fonksiyonları vardır ;
      Kelebekleri kapalı tutarak motorun ısınma süresini kısaltır ve aşırı motor soğumasını engeller. Bu, yakıt ekonomisinin yaklaşık %1 oranında geliştirilmesine katkıda bulunur. Ön tampon alt ızgaradan giren hava akışı istenmeyen türbülanslara sebep olur ve bu türbülanslar sürüş sırasında araç hava direncini arttırır. Sistem kelebekleri kapatarak motor bölmesine giren hava akışını azaltır ve hava direncinin iyileştirilmesini sağlar.

Aktif Hava Kelebeği Açık Aktif Hava Kelebeği Kapalı Araç etrafındaki Hava Akışı Motora Giren Hava Akışı  
      Buna ek olarak, araç sürülürken kelebeği kapatarak ve radyatör içinden geçen hava akışının bir bölümünü engelleyerek, motor daha hızlı ısınır. Bu aynı zamanda yakıt verimliliğini arttırmaya ve kabin kompartımanının konforunu yükseltmeye de katkıda bulunur. Aktif Hava Kelebeğinin Çalışması

Aktif hava kelebeği, birden fazla kanattan oluşan, açılıp kapanabilen veya belli bir açıya ayarlanabilen kelebek tasarımındadır. Bu şekilde hava akışı engellenebilir veya radyatöre ve kondansatöre yönlendirilmesi sağlanabilir.
      Aktif hava kelebeği üç konum için programlanmıştır :
      0° (tamamen kapalı) 66° (tamamen kapalı konumdan 66° derece açık 90° (tamamen açık)

Aktif Hava Kelebeği Tamamen Açık 90o Aktif Hava Kelebeği Tamamen Kapalı 0o Aktif Hava Kelebeği Açık 66o Kelebek Kanadı Fan Radyatör Kondansatör Aktif Hava Kelebeği Sistemi  
      Sisteme elektrik gelmediğinde sistem tamamen açıktır. Çalışma şartları uygun olduğunda, kelebek kanatları tamamen kapanarak hava direncini iyileştirir ve/veya motor ısınmasını destekler. Daha yüksek bir soğutma performansı gerektiğinde kelebek kanatları 66° konumuna getirilir ve hava akışı sürüş sırasında kondansatöre ve radyatöre yönlendirilir Ana Fonksiyon

Aşağıdaki şartların tamamı sağlandığında araç, kelebeği tamamen kapatır:
      Araç hızı 140 km/s'in altında olduğunda Motor soğutma maddesi sıcaklığı 100°C'den az olduğunda A/C sistemi normal yük altında olduğunda Koruma Fonksiyonu

Koruma kontrolü, daha yüksek bir soğutma performansı gerektiğinde kelebekleri 66° konumuna açar.

Motor Koruma Fonksiyonu

Motor soğutma maddesi sıcaklığı fazla yüksek olduğunda (116° C'nin üzeri) veya motor yağı sıcaklığı aşırı yükseldiğinde, araç, motoru korumak için kelebeği 66° konumuna açar

ATF Koruma Fonksiyonu

Araç bazı durumlarda da ATF sıcaklığının aşırı yükselmesini engellemek için kelebeği 66° konumuna açar (kontak kapanana kadar).

Gaz Kelebeği Koruma Fonksiyonu

Hava sıcaklığı çok düşük olduğunda (-5° C den küçük ) motor yağı sıcaklığının hızla artması gaz kelebeğinde buzlanmaya sebep olabilir. Bunun önlemek için sistem kelebeği i 66° konumunda tutar . Bu konuma getirilerek motor yağının sıcaklığının ani artması sonucu krank muhafazası içindeki sıvının buharlaşıp blow-by gaz ile karışıp gaz kelebeğinde tekrar yoğunlaşarak buz oluşmasını engeller.  

• MazdaClubTR
      Yazan: MazdaClubTR
      Aktif Hava Kelebeği Sistemi

SKYACTIV-G ve i-ELOOP bulunan Mazda3 (BM)'de bulunan aktif hava kelebeği sisteminin şu temel fonksiyonları vardır ;
      Kelebekleri kapalı tutarak motorun ısınma süresini kısaltır ve aşırı motor soğumasını engeller. Bu, yakıt ekonomisinin yaklaşık %1 oranında geliştirilmesine katkıda bulunur.

Ön tampon alt ızgaradan giren hava akışı istenmeyen türbülanslara sebep olur ve bu türbülanslar sürüş sırasında araç hava direncini arttırır. Sistem kelebekleri kapatarak motor bölmesine giren hava akışını azaltır ve hava direncinin iyileştirilmesini sağlar.

Aktif Hava Kelebeği Açık
      Aktif Hava Kelebeği Kapalı
      Araç etrafındaki Hava Akışı
      Motora Giren Hava Akışı

Buna ek olarak, araç sürülürken kelebeği kapatarak ve radyatör içinden geçen hava akışının bir bölümünü engelleyerek, motor daha hızlı ısınır. Bu aynı zamanda yakıt verimliliğini arttırmaya ve kabin kompartımanının konforunu yükseltmeye de katkıda bulunur.

Aktif Hava Kelebeğinin Çalışması

Aktif hava kelebeği, birden fazla kanattan oluşan, açılıp kapanabilen veya belli bir açıya ayarlanabilen kelebek tasarımındadır. Bu şekilde hava akışı engellenebilir veya radyatöre ve kondansatöre yönlendirilmesi sağlanabilir.
      Aktif hava kelebeği üç konum için programlanmıştır :
      0° (tamamen kapalı)
      66° (tamamen kapalı konumdan 66° derece açık
      90° (tamamen açık)

Aktif Hava Kelebeği Tamamen Açık 90o
      Aktif Hava Kelebeği Tamamen Kapalı 0o
      Aktif Hava Kelebeği Açık 66o
      Kelebek Kanadı
      Fan
      Radyatör
      Kondansatör
      Aktif Hava Kelebeği Sistemi

Sisteme elektrik gelmediğinde sistem tamamen açıktır.
      Çalışma şartları uygun olduğunda, kelebek kanatları tamamen kapanarak hava direncini iyileştirir ve/veya motor ısınmasını destekler.
      Daha yüksek bir soğutma performansı gerektiğinde kelebek kanatları 66° konumuna getirilir ve hava akışı sürüş sırasında kondansatöre ve radyatöre yönlendirilir

Ana Fonksiyon

Aşağıdaki şartların tamamı sağlandığında araç, kelebeği tamamen kapatır:
      Araç hızı 140 km/s'in altında olduğunda
      Motor soğutma maddesi sıcaklığı 100°C'den az olduğunda
      A/C sistemi normal yük altında olduğunda

Koruma Fonksiyonu

Koruma kontrolü, daha yüksek bir soğutma performansı gerektiğinde kelebekleri 66° konumuna açar.

Motor Koruma Fonksiyonu

Motor soğutma maddesi sıcaklığı fazla yüksek olduğunda (116° C'nin üzeri) veya motor yağı sıcaklığı aşırı yükseldiğinde, araç, motoru korumak için kelebeği 66° konumuna açar

ATX Koruma Fonksiyonu

Araç bazı durumlarda da ATF sıcaklığının aşırı yükselmesini engellemek için kelebeği 66° konumuna açar (kontak kapanana kadar).

Gaz Kelebeği Koruma Fonksiyonu

Hava sıcaklığı çok düşük olduğunda (-5° C den küçük ) motor yağı sıcaklığının hızla artması gaz kelebeğinde buzlanmaya sebep olabilir. Bunun önlemek için sistem kelebeği i 66° konumunda tutar .
      Bu konuma getirilerek motor yağının sıcaklığının ani artması sonucu krank muhafazası içindeki sıvının buharlaşıp blow-by gaz ile karışıp gaz kelebeğinde tekrar yoğunlaşarak buz oluşmasını engeller.

• kursadnart
      Yazan: kursadnart
      Bazı arkadaşlarımın tasarımına hayran oldukları bu makinanın performansını da görmek istemelerinden kaynaklı tahrikleri neticesinde trafiğe kapalı ve oldukça güzel ve geniş kaymak gibi bir yolda; 2013 Ford Focus (1,6 lt benzinli 125 HP, atmosferik,6 ileri otomatik), 2014 Mercedes A-200 (1,6 lt benzinli 156 HP, turbo 7 ileri otomatik) araçlar ile 500 mtlik bir performans denemesi yaptık. Ben A200 ün iki boy (yaklaşık 10 mt) gerisinde kalırken , focusta benim 2 boy gerimde kaldı. Yani skyactive motor ve şanzımanın beklenen performansı ve ataklığı vermediğini kimse iddia edemez, aksine oldukça iyi ve beklentimin üzerinde bir performans sonucu diyebilirim. Özellikle A200 gibi oldukça iyi performansa sahip bir araca bu kadar direnebileceğini düşünmemiştim. Ayrıca bu test sonucu benim aracım 21,9 lt tüketim gösterirken, focus 22,8 lt , mercedes ise 23,5 lt tüketim gösteriyordu. Yani asıl rakibimiz focus hem performans olarak hemde tüketim olarak mazda 3 ün gerisinde kaldı.
    • Bikes44
      Yazan: Bikes44
      Arkadaşlar geçen hafta aldığım 15 metrelik silikonlu (4mm) akvaryum hava lastiğini kapı iç fitillerinin içine geçirerek dış ses yalıtımını %15-20 gibi bir oranda arttırdım. Yeni Mazda3 alıp da ses konusunda benim gibi hassas olan dostlar varsa tavsiye ederim. Sadece 15TL bir masraf ve yarım günlük emek ile aracınıza %10 ile %20 arasında bir ses yalıtımı sağlayabilirsiniz. Ben ziebart'a dünyanın parasını vermekten vazgeçtim. Bu tarz küçük müdahalelerle yalıtımı iyileştirmeye bakıyorum.

Kapı içi fitillerimizde zaten halihazırda 10 cm aralıklarla küçük delikler bulunuyor. Bu sayede fitilinize zarar vermeden veya yırtık&delik v.s. açmadan bu hortumu içeri sokabilirsiniz.

Ancak bu uygulama sadece dışarıdaki gürültüye karşı (yanınızdaki kamyon, yolda çalışan bir iş makinası veya korna sesleri v.s.) izolasyon sağlar. Davlumbazlardan gelen yol sesine veya motor&eksoz sesi ile bir ilgisi bulunmamaktadır.

Ayrıca kapıların kapanışı da daha tok bir hâl aldı. Buda yalıtımın yanı sıra güven hissini de cidden arttırdı diyebilirim. Herkese iyi forumlar...

• asavasgultekin
      Yazan: asavasgultekin
      Merhaba

Mazda 3 power aracımda vitesin önünde bulunan 'PASSENGER AIRBAG' lambası devamlı yanıyor.
      Yolcu koltuğu boş olsa da dolu olsa da bu uyarı beyaz ışıklı olarak yanmakta.

Sizin araçlarınızda da böyle midir?

Adana'daki test aracında da bu şekilde ama yurtdışı sitelerdeki kullanım kılavuzuna göre ön yolcu koltuğu dolu iken sönmesi gerektiğini düşünüyorum.

Aynı araçtan olan arkadaşlar bilgi verebilir mi lütfen?

• Yeni Oluştur...