Jump to content

Bu Araç Alınır mı ? - IV Ortak Konu.

selbar33

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 777
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bahsedilen araçla ilgili değil ama genel bir bilgi olması açısından şunu yazmak istedim ;

Bazı ilanlarda araba pert ama hiç hasarı yok , sadece falan parçası değişmiş pert yapmışlar , veya sadece hava yastıkları açılmış sigortadan para almak için pert yapmışlar vallahi neden öyle yapmışlar bizde anlamadık ve benzeri şekilde yazılar var hiç bir sigorta veya eksper durduk yere sebepsiz şekilde bir arabayı pert yapmaz , veya (-sadece hava yastıkları açıldı ama biz arabanın komple parasını alalım eksper bey) diyenlere  (-aaa ne demek lafımı olur hemen arabayı pert ederim paranızı öderiz) demez .

Hatta bazı satıcılar (pert arabaları kasko yapabilmek için bu sene yasa çıkacak abi) gibi çeşitli hikayeler anlatıyorlar. Daha da ilginci ( bu araba yarım pert ) diyen bile duydum :D .

Veya dıştan az çizilmiş, hafif ezilmiş  çok küçük hasarı varmış gibi görünen araçlarda ilana (sadece 2-3 bin TL hasarı var bu aracı kaçırmayın kelepir), yazanlarda var kaç tanesine baktım sayısını bilmiyorum ama hepsi alttan hasarlı veya elektronik hasarı olupta pert edilmiş araçlar çıktı. 1-2 sene önce cazip geldiği için bu konuyla ilgilenmiştik, 4-5 tanesinde ciddi ciddi alıyorduk ama hep son anda uyandık, vazgeçtik .

Pert araç perttir, parası sigortadan tamamen alınmıştır ve mutlaka geçerli, önemli bir nedeni vardır.  :hi:  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar, sadece plakadan sorgulamak doğru sonuç vermeyebilir. Arkadaşımın sıfır arabasına 3000 TL lik masraf çıktı plaka sorgulamada ama şaseden sorgulayınca hasar yok.

Aracın plakasının takılı olduğu bir önceki araçtan gelmiş hasar, zor bela düzelttirdi, zira satışta problem yaşıyordu .

Bu tür durumları detaylı incelemekte fayda var kısacası

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet maalesef burası Türkiye bilgiyi birden fazla kaynaktan araştırma yapmak gerekiyor. Ofiste arkadaşımın 2013 model arabasına 2011 yılından kalma ceza geldi 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar bahsettiğim gir aracı bugün görmeye gittim, ilk kez bir mazda3 ü yakından inceleme ve kullanma fırsatım oldu.

Öncelikle satıcı beyfendi gerçekten bana dürüst ve doğru biri olarak göründü, aracın neyi var neyi yok her şeyi anlattı.  Araç yakından malesef resimlerde gördüğüm kadar etkilemedi beni,

sağ ön çamurlukta kesinlikkle boyanması gereken bir sürtünme var, sağ ön kapıydı sanırım onun altında bir ezik var, sol arka stopda çatlak var ve su almış. Ön farlarda çizikler var. Rolanti de bir titreme sezdim, ayrıca otomatik araç kullanmadım bilmiyorum ilk deneyimimdi D de iken, ayağım frendeyken bariz bir bir titreme oluşuyor, freni bırakınca titreme gidiyor. Otomatik araçlar için normal mi bilmiyorum. Sonra lastik durumu da pek iyi değil. Ama aracın içi gayet temiz torpido döşemeler hepsi temiz.

satıcı beyfendiye de buradan teşekkür ediyorum ilgisi için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fiyatta ikram yaparsa aslında alınbabilir, sonuçta lpg takılmamış, dış tarafındaki ufak tefek ler tamir edilbilir, sonuçta vurk ezik olsada orjinal bir araçmış.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fiyatta ikram yaparsa aslında alınbabilir, sonuçta lpg takılmamış, dış tarafındaki ufak tefek ler tamir edilbilir, sonuçta vurk ezik olsada orjinal bir araçmış.

21.000 TL üstü hasar kaydı var abi aracın.. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizim araç alma işimiz yılbaşından sonraya kalırsa 2.el durumu ne olur merak ediyorum. zaten şu an fiyatlar biraz yukarıda seyrediyor, birde ötv nin arttığını düşünürsek sıfır araçlarda. Bu sebeple 2.el inde fiyatı artar diye düşünüyorum.  Acele etmeden ve çok da geç kalmadan bir araç bulmalıyız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Son zamanlarda zaten 2. el fiyatları epey attı, yılbaşından sonra ÖTV de artış olursa, sizin tahmin ettiğiniz gibi, bencede 2. ele yansıyacaktır, gerçi bu durumu ,otomobil üreticileri kredi kolaylığı ve faizisiz uzun vade öde kolaylığı sağlayarak betaraf etmeye uğracaklardır ama bence etkisiz kalacaklar, sektör çok etkilecek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu modeller zaten donanım olarak rakiplerinin çok üstünde. Araca gelecek olursak; döşemedeki sigara yanıkları ve egzosa takılan garip şey hariç güzel görünüyor. Tabii geçmişini incelemek gerekiyor. Motor ne durumdadır falan ilandan anlaşılmaz. Almadan önce iyi bir ekspertiz şart.  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu modeller zaten donanım olarak rakiplerinin çok üstünde. Araca gelecek olursak; döşemedeki sigara yanıkları ve egzosa takılan garip şey hariç güzel görünüyor. Tabii geçmişini incelemek gerekiyor. Motor ne durumdadır falan ilandan anlaşılmaz. Almadan önce iyi bir ekspertiz şart.  

peki yakıtı konusunda fikriniz var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

OTV artacak yalani bence sifir arabalari satmak icin uydurduklari bir yalan:)

Sene sonu geliyor, ellerindeki eski modelleri eritmeyimi düşünüyolar diyosunuz, bencede çok mantıklı diyosunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben ÖTV konusunda ateş olmayan yerden duman çıkmaz diyorum,  hazır devletin vergiye (paraya) ihtiyacı varken, hemde petrol fiyatları dip yapmış ve ülkemizde de ucundan azcık benzin indirimleri olmuşken, fırsatı kaçırmazlar.

Beyler yakınımda olan bir araç var, sağ arka kapı değişmiş (4900 tl hasar kaydı var) birde küçük küçük sürtünmeler yada dokunmalar ile toplam 10 tane hasar kaydı var, bu küçük hasarlar 300-500 civarı hep.  Araç 165000 km de HB 2004 model sport dynamic sunroof oto klima fln her sey var, ayrıca araç otomatik. LPG yok sağında solunda ufak tefek çizikleri var. Fiyat daha konuşmadık ama sizce böyle bir aracın ederi nedir ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2004 Model araca LPG takılmamışsa benim için iyi bir tercih sebebidir. Kaza, değişen 10 yıllık bir araçta mutlaka olacaktır. Önemli olan, nu kazaların aracın güvenliğine, sürüş dinamiğine etki eden kazalar olup olmadığıdır. Kapı, tampon, çamurluk değişmeleri fazla önem arz etmemesi lâzım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dediğim gibi sadece sağ kapı değişmiş, kalan kazalarda sdc tampon sürtmesi far stop kırılması gibi ufak şeyler ama arka tampon ve sağında solunda çizikleri var ?  Ederi ne olabilir bu piyasa şartlarında ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
  • Etiket tabanlı benzer içerikler

• İlhan
      Yazan: İlhan
      Niyetlendik bakalım bir işe, Allah utandırmasın.

Mevcut guzumdan çok memnun olmama rağmen. Daha büyük geniş, ferah ve en önemlisi otomatik vites otomobile ihtiyaç duyuyorum. Hem ikinci çocuk hem ilerleyen yaşla beraber alışkanlıklarda yavaş yavaş değişiyor gibi.

Guzumdan da ayrılmak zor olacak, bu güne kadar aracıma ilave  yaptıklarıma bir çoğunuz şahit oldunuz. O yüzden florasanı olan abimi işliyorum, sat kurtul benim aracı sana vereyim diyorum.

Piyasada 2011 Mazda 6 çok az. Olanların çoğuda İstanbul dışından. İlan açıklamalarında kimisi yetersiz, kimiside soru işareti oluşturuyor kafada.

Bakalım kısmetimizde varsa buluruz, bütçemize göre bir Mazda 6
    • azkural
      Yazan: azkural
      Evet arkadaşlar 4 yıldır severek kullandığım mazdamı satıyorum. Sizlerin de bilgisi olsun istedim. Belki ilgilenen arkadaşlarımız olabilir.  

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-ozenle-kullanilmis-kacirmayin-208755830/detay/

Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
    • lpakir
      Yazan: lpakir
      Merhabalar aracım ihtiyaçtan acil satılıktır. özellikleri aşağıda yazıyorum ankarada ikamet etmekteyim.   Mazda 323 famila 1.8 1998 model klima, merkezi kilit, 4 cam otomatik, hidrolik direksiyon, elektronik aynalar vs. 253 bin km. sıralı sistem lpg (ruhsata işli) motor ve yürüyen aksam sorunsuz. çalışmayan hiç bir aksamı yok (kapı anahtar deliği lambasına kadar) boya yoktur orjinal boyasıyla durmaktadır. lastikler iyi durumda aküsü iyi durumda yaklaşık 1 sene oldu değişeli. yine 1 sene önce baskı balata değişti. 15.11.2014 tarihinde ; yağ, yağ filtresi, polen filtresi, hava filtresi, bujiler, buji kabloları, antifiriz, cam suyu vs. kışlık bakımı yapıldı   eksikleri---- şöför koltuğu döşemesinde yıpranma var biraz (onun dışında döşeme temiz hiç bir sorun yok) aracımın muayenesi geçti alacak kişi vize yaptıracak sol arka çamurluk üstünde ezilme var biraz yaptıramadım ama boya istemez düzeltilecek sadece. vergi borcu ve trafik cezası var.  toplam muayene dahil borçları 420 tl tutuyor. şu an maddi durumum olmadığı için ödeyemeyiyorum.   aracıma bütün bunlar dahil 8.000 tl istiyorum pazarlık payı var   muayene olmaması kafanızı karıştırmasın muayeneden geçemeyecek bir durumu yok arabanın gayet diri ve sorunsuzdur aracım.   lütfen acil olduğu için ciddi alıcılar arasın. tel1 : 0532 155 08 94 tel2 : 0542 424 04 48
    • mimar2125
      Yazan: mimar2125
      Yeni mazda 3 ü test ettikten sonra  şu an ki aracımı satıp yenisini almaya karar verdim. Dolayısıyla şu an mevcut olan Mazda3 2012 Landirenzo marka LPG li aracımı satıyorum. ilan linki aşağıdadır.

Saygılar

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2012-impressive-mazda-3-plus-lpg-li-190340058/detay

• Yeni Oluştur...