Jump to content

Mazda 3 Lastik Tavsiyesi

Hidoretti
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 3 hafta sonra ...

Merhaba Arkadaşlar

Sizlerden  Lastik Önerileriniz Almak İstiyorum. 

Aracım 2012 Model Mazda 3 Touring.

Üzerindeki Lastikler Kendi Orjinal Toyo Lastikleri. Bilindiği Üzere Toyoların Ömrü Biraz Az. Bu Yüzden Değişim Zamanı Geldi. Ne Önerirsiniz?

İlhan tarafından düzenlendi
Forumda ki mevcut konu başlığının altında toplanmıştır. İlgisi olmayan mesaj içeriği silinmiştir.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba Arkadaşlar

Sizlerden  Lastik Önerileriniz Almak İstiyorum. 

Aracım 2012 Model Mazda 3 Touring.

Üzerindeki Lastikler Kendi Orjinal Toyo Lastikleri. Bilindiği Üzere Toyoların Ömrü Biraz Az. Bu Yüzden Değişim Zamanı Geldi. Ne Önerirsiniz?

Cam filmi ve lastik tavsiyesi başlıklı konunuzun lastik ile ilgili olan bölümünü buraya taşıdım. Cam filmi ile ilgili sorunuzu şu başlığın altında sorabilirsiniz. Her iki konuda forumda mevcut.

Cam Filmi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İndirime girmiş paylaşayım dedim. :)

Bridgestone 205/55R16 91V ER300 

http://www.hepsiburada.com/liste/bridgestone-205-55r16-91v-/productDetails.aspx?productId=otlstbri61861900&categoryId=259720&intcamp=GununTeklifi#ileri

Ne kadar Conti tutkunuda olsam fiyatı gayet uygun. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İndirime girmiş paylaşayım dedim. :)

Bridgestone 205/55R16 91V ER300 

http://www.hepsiburada.com/liste/bridgestone-205-55r16-91v-/productDetails.aspx?productId=otlstbri61861900&categoryId=259720&intcamp=GununTeklifi#ileri

Ne kadar Conti tutkunuda olsam fiyatı gayet uygun. :)

Semih bu modelin üretimi bitti artık, yerine T001 ile devam ediyor Bridgestone. ER300 ilk çıktığı zamanlar çok beğeni kazanmıştı, bende kullanıp memnun kalmıştım. (Sene 2004-2006) Bridgestone fakat bu modele hiç bir şekilde iyileştirme çalışması yapmadı. Michelin Energy Saver modeli de ilk çıktığında yakıt ekonomisi ile çıkmıştı piyasaya. Ama ciddi şekilde yol tutuş ve ıslak zemin performans zaafı vardı. O dönem Michelin kullanırken, ER300 ile tanışmıştım. O günden bu güne Michelin Energy Saver resmen evrim geçirdi diyebilirim. Ama Er300 yerinde saydı durdu. O yüzden tavsiye etmem ben fiyatı düşük olsada. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anladım abi bilgilendirme için teşekkür ederim. :) Geçenlerde biri hem ucuz hemde marka bir lastik arayışında idi. O geldi aklıma da onun için paylaştım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konu ayrıldığından koyduğum test linki de gitti. Tekrar linki koyuyorum.

Lastik testlerini arkadaşlar şurada toplamış. Her firma kendi testini yapıp ıslak/kuru yol tutuş-fren, sessizlik, yuvarlanma direnci/yakıt tüketimi gibi detaylardan puanlandırıyor. Adac başta olmak üzere kendi sitelerinden daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Testler ve bir kaç kullanan kişiden yorumla Continental Conti 5 yapıştırdım ben önlere. Tekini 190'a aldım montaj dahil de kasılırsa 180 e falan indirirler. Üst sıraları zorlayan lastiklerden kanınızın ısındığı markaya yürüyün.

Über ucuz olsun diyenler N11 kampanyası kassın, yok kredi kartına puan yok indirim çeki falan. En fazla tanesi 160'a falan düşer.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konu ayrıldığından koyduğum test linki de gitti. Tekrar linki koyuyorum.

Lastik testlerini arkadaşlar şurada toplamış. Her firma kendi testini yapıp ıslak/kuru yol tutuş-fren, sessizlik, yuvarlanma direnci/yakıt tüketimi gibi detaylardan puanlandırıyor. Adac başta olmak üzere kendi sitelerinden daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Testler ve bir kaç kullanan kişiden yorumla Continental Conti 5 yapıştırdım ben önlere. Tekini 190'a aldım montaj dahil de kasılırsa 180 e falan indirirler. Üst sıraları zorlayan lastiklerden kanınızın ısındığı markaya yürüyün.

Über ucuz olsun diyenler N11 kampanyası kassın, yok kredi kartına puan yok indirim çeki falan. En fazla tanesi 160'a falan düşer.

CPC 5 gerçekten çok iyi bir lastik. 1 yıl oldu alalı araba yere yapışıyor resmen. Toyo dan sonra can verdi araca.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tutuşundan ıslakta kuruda çok memnunum. Henüz 1000 km yaptığımdan direk övgülere geçemiyorum, dayanıklılık-aşınma vs. ama bu konularda da ciddi şikayet duymadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

http://www.hepsiburada.com/goodyear-efficientgrip-205-55-r16-91v-performance-yaz-lastigi-uretim-yili-2015-p-OTYSF555269

bu lastiği bu yaz aldım.. uretim tarihi 2015 gayet sessiz ve ıslak yol tutuş harika.

diğer araçta 2014 üretim tarihli conti5 var..oda güzel lastik..ıslak performansları hemen hemen aynı ancak goodyear kesinlikle daha sesiz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

michellin'den şaşmayın derim.

Guzuda Michelin Primacy 3 kullandım eskittim. Hiç düşünmeden, tereddüt etmeden, başka bir lastik araştırmasına girmeden. Gittim aynı model Primacy 3 aldım, kaldığım yerden kullanmaya devam. Kesinlikle çok başarılı bir lastik. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guzuda Michelin Primacy 3 kullandım eskittim. Hiç düşünmeden, tereddüt etmeden, başka bir lastik araştırmasına girmeden. Gittim aynı model Primacy 3 aldım, kaldığım yerden kullanmaya devam. Kesinlikle çok başarılı bir lastik. 

Bir sürü yapılmış test ve bilimsel çalışma var. Dünyanın en başarılı lastiği seçildi defalarca. Tamam biraz pahalı ama parasını fazlasıyla hakeder.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir sürü yapılmış test ve bilimsel çalışma var. Dünyanın en başarılı lastiği seçildi defalarca. Tamam biraz pahalı ama parasını fazlasıyla hakeder.

Kesinlikle hak ediyor, aracı yola bağlayan tek unsur. Benim çalıştığım fabrika köyde olmasından dolayı. Yeri geliyor çok maceralı yolculuklarım oluyor. Yollar oldukça bozuk ve çukurlar var. Bir önce ki eskittiğim ne bir balon nede bir deforme filan hiç olmadı.

Kışın şu kar olayı olmasa, kışlık lastik kesinlikle kullanmam. Primacy'nin kışın yol tutuşu ve ıslak zemin performansı. Kullandığım kışlık lastik Lassa Snoways kat ve kat üstün.  Ama koca kış boyunca yağan 3-4 defa kardan dolayı takmak zorunda kalıyorum. Bütün kış boyuncada hamallığını çekiyorum kışlık lastiğin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kendi arabamı aldığımda üzerinde Michelin Primacy 3 vardı, aşınmadan dolayı değiştirmem gerekti hiç düşünmeden yine gittim Michelin Primacy 3 aldım, aldığımda daha 10 günlük çok taze lastiklerdi şimdi 1,500 Km oldu, kuru asfaltta ve ıslak asfaltta çok iyi yol tutuyor, yazlığa giderken yeni yapılmış geniş dağ yolundan gidiyorum, çok sert virajlara 80-100-120 gibi hızlarla girip çıkıyorum hatta virajın ortasında gaza basıp hızlanıyorum, merkez kaç kuvvetine karşı lastiklerin yola tutunma sesini duyabiliyorum en ufacık bir açılma yada kayma yok, çok uğraşmama rağmen hiç bir virajda esp devreye girmedi.

Limitlerini öğrenmek için keskin bir viraja yüksek hızla girip hiç hız kesmeden belli bir çizgide dönmek istediğinizde arabanın içindeki herkes camlara yapışırken bile milimetre milimetre lastiğin asfalta tutunma titreşimlerini ve kısık sesli kütür kütür tok sesini duymak insanı cesaretlendiriyor ve güven veriyor.

Kuru asfaltta otoyolda yüksek hızlarda çok stabil ve kontol edilebilir, güven veriyor.

Islak zeminde de kuru asfaltta ki performansından bir şey kaybetmiyor, zaten yağmur performansıda yapılan testlere göre yüksek bir puana sahip, her türlü asfalt ve yol çeşidinde ıslak performansı çok başarılı, hemen hemen kuru performansına yakın. Yerlerin ıslak ve kaygan olduğunu size hiç hissettirmiyor, desem kısaca anlatmış olurum.

Çeşme otoyolunda giderken yağmura yakalandım, normalde kuru şartlarda 200'e yakın hızlarda geçerim otoyolu, yağmur bastırınca 140'a düştüm baktım bir fark yok 180' e çıktım hiç bir fark hissetmedim 160-180 arası hızlarda geçtim otoyolu .

Virajlarda yola çılgınca yapışan bu lastiğin eleştirebileceğim tek yanı, ıslak kuru fark etmiyor performanslı kullanmak istediğinizde kırmızı ışıklarda ani kalkışlarda veya herhangibi bir yerde aniden kalkmak istediğimde patinaja biraz erken başlıyor TCS devreye giriyor ama çabuk toparlıyor. Kırmızıyı son anda görüp sert fren yaptığımda ABS biraz erken devreye giriyor ama çabuk toparlıyor. Normal insan gibi kullandığınız sürece bunları yaşamazsınız , performanslı kullanmak isteyen kalkışlarda kapışmak isteyen, genç kişiler için bir anektottu bu   >:D  .

Konfora gelirsek oldukça yumuşak ve konforlu , yazlığa giderken 2km'lik bölümde yol yapım çalışması var çukurlarla ve toprak yükseltileri ile dolu ay yüzeyi gibi derin,sığ, küçük,büyük yüzlerce kraterlerle dolu bir yol, çukurlardan kaçış yok ortadakinden kaçmak istesen kenarlardakiler daha büyük çukur, mecburen çukurlara yükseltilere bodoslama gire çıka gidiyoruz, eyvah kocaman çukuru görmedim şimdi küt eder dediğiniz yerde bile hafif bir salınım ile o korkunç çukurdan geçiveriyorsunuz. Eyvah diye yüreğinizi hoplatan son anda görüp müdahele edemeden üzerinden geçtiğiniz bir çok büyük çukur ve tümseği hafif salınımlarla geçtiğinizi hissetmek güzel bir duygu, insan bazen gerçekten o derin çukuru nasıl hissetmedim diye şaşırıyor. 

Yol sesi konusunda asfaltta oldukça sessiz, stabilize yolda ortalama bir değere sahip çok sessiz değil ama seslide değil ortalama bir gürültüye sahip. Test sonuçlarına göre de 69 DB ile  gürültü konusunda ortalama bir notu var.

Primacy 3 piyasaya çıkalı uzun bir süre oldu ancak çok başarılı bir lastik olduğu için önümüzde ki bir kaç yıl daha satılmaya devam edecek gibi görünüyor.

Primacy 3'ten memnunum tavsiye ederim, yine lastik alacak olsam 1. tercihim Michelim markasının ürünleridir.

Ben aldığımda CrossClimate daha piyasaya çıkmamıştı, şimdi alacak olsam kesin CrossClimate alırdım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de buradaki yazılanlara kulak verip primacy 3 aldım. Daha ilk yılda iki lastikte balon oluştu. Garanti de fayda etmiyor, bayiye gidince çukura girmişsin diyorlar. Kışlık lastik olarak goodyear ultragrip 9 aldım çok memnun kaldım. Sessiz ve yol tutuşu konusunda oldukça başarılı.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha ilk yılda iki lastikte balon oluştu. Garanti de fayda etmiyor, bayiye gidince çukura girmişsin diyorlar

Bencede çukura girmişsiniz 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bencede çukura girmişsiniz 

İyide hocam Türkiye de çukura girmemek gibi bir lüks yok ki. Mesela geçen Eskişehire gidiyordum 100-110 civarı hızım vardı. Asfaltta belli bir alan kalkmış kaçmaya fırsat olmadan pat diye girdim. Bence sessizlikten çok lastiğin sağlamlığına bakmak lazım ilk etapta, tabi ki sessizlikle önemli fakat Türkiye şartlarında sağlamlık daha önemli bence. Şuan kullandığım lastil CPC 5 gerçekten çok sağlam bir lastik, yaşadığım şehirde yollar zaten çok kötü o kadar çukura, sürtünmeye hala ilk günkü gibi. Bizim burada Michelin pek satmıyor sırf bu yüzden. Alanlarda da gerçekten balon oluyor sürekli. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Samsunspor
      Yazan: Samsunspor
      Arkadaslar merhaba. Konu basligi altinda diger konu ve yorumlara baktim ama aradigimi bulamadim. O yuzden degerli goruslerinizi almak icin buraya yaziyorum.
      Aracimi eylul 2019 da aldim. Aldiktan bir ay sonra lastik basinc sensoru uyarisi aldim. Ben de herkes gibi herhangi bir benzinlige girip kontrol yaptim ve kayda deger bir degisim yoktu. Yine de olmasi gereken havayi basip sensoru resetledim. Bundan 2-3 hafta sonra tekrar uyari aldim. Sicaktan olabilir diye dusunup pek ciddiye almadim cunku lastiklerde gozle gorulur bir inme veya aracta bir sarsinti vs yoktu. Zaten akabinde de kasim ayinda kislik lastiklere gectim. Sorunu biraz oteledim galiba.
      Acikcasi kislik lastikleri degistirirken su yazliklari da bi kontrol et demek aklima gelmedi. Onu da yazliklara gecerken kontrol ettiririm diye dusundum herhalde bilmiyorum. Kislik lastiklere gectim, haliyle degisim oldugu icin yine uyari aldim ve resetledim. Sonra kis boyunca tek hir uyari dahi almadim. Anladim ki sensorde veya aracta bir sorun yokmus. Basima gelecegin yazliklara gecerken olacagini hissettim artik. 

Bugun yazliklara gecmek icin lastikciye gittim ve bi kontrol eder misiniz dedim. Onlar da bakiyoruz zaten biz genel olarak dedi. Ve tahmin ettigim gibi sol arka yazlik lastige çivi girmis. Onaracagiz dedi, tamam dedim ben de. Neyse lastikler degisti araca bindim 1 km icinde uyariyi aldim. Resetleyip yola devam ettim. Birkac km sonra tekrar uyari aldim. Bir benzinlige girdim iki lastik de sacma sapan degerler gosteriyordu. Sonra fazla kurcalamadan lastikciye geri gittim. Bakti anormal bir deger yoktu. Benzinlikteki arizali olabilir dedik ve ustelemedim. Tekrar istedigim olculere havayi getirdi ( basta hepsini 35 yapmis; ben bu sefer onler 35 arkalar 33 olsun dedim) ve tekrar uyari alirsan gel cikartalim bastan kontrol edelim dedi tamam dedim. Yine araci calistirdim ve basinc degerleri degistigi icin ilk uyariyi aldim, resetledim ve devam ettim. 3-4 km sonra yine uyari aldim. Sinirlendim ve resetlemeden eve geldim yarin giderim diye lastikciye.

simdi ogrenmek istedigim su; daha once hasarli olan lastikten oturu bu kadar sik uyari almamistim. En korktugum sey lastik haricinde baska bir problem olmasi yoksa tek lastikse can sikacak bir konu degil. Yani;
      1- lastikciler lastigi degistirirken bu nesil araclarda sensore etki edecek bir zarar vermis olabilirler mi?
      2- pespese ve bu kadar sik uyari almak normal midir lastiklerin kis boyu yattigini dusunursek? Kaldi ki çivili iken bu kadar sik vermiyordu. Hadi diyelim ki o zaman hava kacisi daha az oluyor. Simdiki tamir de tutmadiysa ve bu kadar sik uyari aliniyorsa lastigin havasinin aniden dusmesi gerekmez mi? Cunku hala gozle gorulur bir inme yok.
      3- eger lastik onarilamaz ise tek lastik degisimi problem yaratir mi? 

4- yarin lastikciye tekrar gittigimde dikkat etmem gereken bir husu var mi?

simdiden cok tesekkurler arkadaslar
    • dalgakıran
      Yazan: dalgakıran
      bir çok konu vardı ama sohbetler uzadığından aradığım cevapları bulamadım tekrar konu açmak zorunda kaldım. 2020 yaza yeni lastik almak durumundayım. marka model tavsiyeleriniz nedir arkadaşlar. Kazasız sürüşler dilerim.
    • Burak
      Yazan: Burak
      Uzun bir süredir ertelediğim lastikleri sonunda aldım. Şirketten arkadaşım telefon açıp sorunca ve bu konuda araştırmalarına güvendiğim @Tarahumara da "Fiyat performans olarak benim de aklımda, ayrıca etiket değerleri de iyi (özellikle ses seviyesi) deyince gaza geldim ve hafta içinde sipariş verdim, bugün de taktırdım.

Lastik Petlas bayilerinde satılıyor ve Türkiye'de üretiliyor. Aldığım lastikler de 2019 29. hafta üretimi. Daha önce hiç kullanmadım ama taktıktan sonra belki de eskilerinin çok konforsuz olmasından olsa gerek araçta yol sesinin azlaması ve konforunun artmasından dolayı hoşuma gitti. 
      Değişime giderken E5 üstünde 88 km hızla araç içindeki ses seviyesini ölçtüm, 30 saniyede 68 dB ortalama vardı. ( Sound Meter Uygulaması ile) Dönerken aynı yolda, aynı hızda 64 dB e kadar düştüğünü gözlemledim. Tabii bu ölçüm ne kadar kayda değer  bilemiyorum ama buna ek olarak araç içindeki müzik sesini eskisi kadar açma gerçeği hissetmemem de bu gözlemimi destekliyor. 
      Esas değişimi sürüş konforunda yaşadığımı düşünüyorum. Eskiden dolma teker üstünde gidiyormuşum sanırım. Yoldaki her çıkıntıyı hissediyordum. Hatta oğlum da aynı şeyi söyledi. Eskisine göre çok daha konforlu dedi. 
      Sertliğinin yanında artık yavaş yavaş da parçalanmaya başlamış olması da cabası. Ne de olsa 5 senelik lastik. 2014 24. Hafta üretimi. 

Bu da aracın son durumu.

Son olarak, değişim sırasında ben siboplara da bakalım deyince lastikçi 4 adedi 60 TL den çelik sibop tavsiye etti. Zaten belli aralıklarla lastiklerde hava azalması gözlemliyordum, bunu duyunca eskisine nazaran daha iyi olacağını düşünüp kabul ettim. Onun da görünümü şu şekilde oldu.

Kasım ayından Allah nasip ederse uzun yol yapacağım. Böylelikle uzun yol performasını ve yakıt tüketimine etkisini de gözlemlemiş olacağımı düşünüyorum.
    • Omericsson
      Yazan: Omericsson
      Merhaba arkadaşlar daha önce bu konu altında yapılan yorumlara baktım hepsini okudum ama bir çare bulamadım 16 inç jant lastikten 18 inç jant lastik taktım ilk başta hiçbir sorun yoktu sonra bir çukurdan geçtim lastik basınç ışığı yanıp sönmeye başladı sonra sabit yandı aracı her çalıştırmamda da yanıp sönüyor sonra sabit yanıyor lastik basınçlarının hepsini aynı seviye çektim sorun devam etti jant değişiminde ön sol lastik sibobu kırılmıştı normal sibop taktık sensörü de janta yapıştırdık sonra sensör janttan ayrılmış tekerleğin içinde dönüyordu bu şekilde bile çalışıyor du ne olduysa o çukurdan geçtikten sonra oldu sert de girmemiştim sonra ön sol lastikte ki sensörü çıkardım gözle görülür bir hasar yoktu meslek icabı içini açtım bataryasını ölçtüm 3v olması gereken batarya 2.6 v gösteriyor 9 yılda normal düşmesi sensör devresinin sağlamlık kontrolünü sensör akım çekiyor mu diye bakarak yaptım sensör akım çekiyor ama frekans üretip iletiyor mu derseniz bilemem şuanda son olarak arıza ışığı yanıp sönüyor sonra sabit yanıyor zararı yok ama gözüme batıyor bu sorunu nasıl çözebilirim yardımcı olur musunuz 
    • UtkuSaray
      Yazan: UtkuSaray
      Arkadaşlar aracımın üzerinde orijinal 16 inç jant mevcut. 17 inç siyah bir janta çevirmek istiyorum. Ancak aklımda bazı soru işaretleri var.
      Örnek vermek olursa, direksiyon sertleşmesi, ses alması vb. gibi durumlar.
      Hiç bu şekilde değişiklik yapan oldu mu yorumlarınızı alabilir miyim ? 

• Yeni Oluştur...