Jump to content

1. Nesil Mazda 3 Otomatik Şanzıman Yağı

mesut sarı
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Otomatiklerin şanzıman yağı kaç km değişiyor ve baskı balatısının ömrü ne kadar yardımcı olurmusunuz sitede eskişehirli bir arkadaş varmı eşkişehirde hangi ustaya götürüyor öğrenmek isterim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

25 dakika önce, M.E.G :

100000 km de şanzıman yağı değişiyor. Baskı değişenini henüz duymadım.

Tamam teşekkür ederim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şanzıman yağı 100bin km. ya da 4 yıldır, fakat 100bin km. dense de siz dinlemeyin. En fazla 60-70 bin km.de 1 değiştirin, ya da 4 senede 1. Motor yağı gibi sürekli ısınıp soğuyan bir yağ şanzıman yağı. Onun da bir ömrü var ve şanzımanın sağlığı açısından 100bin km.yi zorlamamak gerek. Rengi kahverengileşmeye başladığında da beni değiştirmeye hazırlan demektedir.

Baskı balatası ise uzun km.lerden sonra kavramamaya başlar aracın vitesi. O zaman revizyona girmesi gerekir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

38 dakika önce, Mutlu Tekir :

Baskı balatası ise uzun km.lerden sonra kavramamaya başlar aracın vitesi. O zaman revizyona girmesi gerekir.

Bizim otomatik viteslerde baskı balata var mı ki ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 dakika önce, Burak :

Bizim otomatik viteslerde baskı balata var mı ki ?

Baskı balata derken balata diski var, her devirde belirli bir devir sonrası kitlenme sağlıyor. 4.5 uncu vites denilen olay hani. diğer viteslerde de var da, biz hissetmiyoruz. ilk 2 viteste belirli bir noktaya kadar gaza bassak da gitmiyor hissettirir ama 3000 devirden sonra atılıyor deriz ya, aslında 3000 devirde kilitlenme sağlanıyor ve kayıpsız aktarım oluyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 10 ay sonra ...

Merhaba arkadaşlar 2005 model mazda 3 kullanıyorum ve şanzıman yağı değişimi yaptıracağım ama eskişehirdeki yetkili servis kapanmış acaba tavsiye edebileceğiniz güvenilir bir yer var mı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 saat önce, Mustym :

Merhaba arkadaşlar 2005 model mazda 3 kullanıyorum ve şanzıman yağı değişimi yaptıracağım ama eskişehirdeki yetkili servis kapanmış acaba tavsiye edebileceğiniz güvenilir bir yer var mı ?

Aracınız otomatik mi manuel mi onu yanıtlarsanız ona göre sizi yönlendireceğiz. Forumda ortak mevcut konularımız var. Olmadı onun üzerinden devam edeceğiz.

Bağlantısını paylaştığım iki konuda da Eskişehir'le ilgili usta/servis önerileri var. Bir göz atarsınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, Mustym :

otomatik şanzıman aracım . İlhan bey verdiğiniz linklerede göz atıyorum hemen teşekkür ederim.

Tamamdır forumda ortak konu ile birleştirdim..

Şuradaki önerilerede bakabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

Merhaba. Otomatik şanzıman yağı değiştirmek istiyorum aracı yeni aldım.

9 lt. yağ gerektiğini biliyorum onu ben teğmin edeceğim, bu işin işçiliği ne kadar tutar, ne kadar sürer?

Mobil 1 ATF sentetik yağ alacağım.

Öneriler ve bilgiler için şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şanzuman yağı ile filtresini de değiştirin muhakkak.filtreyi muadil bulamayabilirsiniz servisden temin edebilirsiniz çok yakında %30 indirim kampanyası var

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

28 dakika önce, 67Bulent1976 :

şanzuman yağı ile filtresini de değiştirin muhakkak.filtreyi muadil bulamayabilirsiniz servisden temin edebilirsiniz çok yakında %30 indirim kampanyası var

Nereden takip edebilirim kampanyayı veya tam tarihi ne zamandır acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanlış bilmiyorsam 2 Mayıstan sonra kampanya başlayacaktı bende bekliyorum otomatik şanzıman yağı değişimi için. Forumu bir gez şanzıman yağ değişimi hakkında bir çok konu var bilgilenmiş olursun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, feiter :

Nereden takip edebilirim kampanyayı veya tam tarihi ne zamandır acaba?

mayısın başlarında kampanya başlar mazdaclubtr sitemizden ve mazda.com.tr den kampanya duyurusunu takip edebilirsiniz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23.04.2018 at 20:34, 67Bulent1976 :

mayısın başlarında kampanya başlar mazdaclubtr sitemizden ve mazda.com.tr den kampanya duyurusunu takip edebilirsiniz

Kampanya "Yok" bu yaz başında. Kışa girmeden evvel yaparlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Selam arkadaşlar

Şanzıman yağ değişim kampanyası başladı mı

Bazı özel servisler de 3.5 lt yağ değişimi yapıldığını söylediler.

Tam değişim olmuyormuş

Bana anlamsız geldi

Bu işin tam uygunu nedir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...