Jump to content

1.Nesil Mazda3 İç Aydınlatma, Kısa Far ve Arka Farlar Çalışmıyor

Ankaralı
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

28.03.2017 at 13:27, Mutlu Tekir :

Deneme yanılmayla bulacaksınız işte, hiç beklemediğiniz sigorta atmış olabiliyor bazen.

Burak abi kabin içi direksiyonun sol tarafında, kabin içi de kaputun sağ üst taraflarına doğru.

Slm.arkadaşlar.Mazda ailesine yeni katıldım.1 hafta önce Mazda 3 2005 model benzinli arabamı aldım.İlk defa mazda aldım.Benim arabadaki sorun;Akşam farlarını açtığım zaman iç aydınlatma hız gösterge,hararet,benzin göstergesi aydınlatma paneli,kalorifer aydınlatma,kısa far ve arka  farlar hepsi birarada yanmıyor.Çok nadir arada yanıyor geri sönüyor.Radio cd panelinde sorun yok.Aydınlatma paneli arada geldiğinde kısa far ve arka farlar yanıyor.Kalorifer paneli hiç yanmıyormuş onuda akşam farkettim.Sorun nerede Arkadaşlar Acil yardım.Şimdiden Teşekkürler 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Ankaralı :

Slm.ACİL YARDIM arkadaşlar.Mazda ailesine yeni katıldım.1 hafta önce Mazda 3 2005 model benzinli arabamı aldım.İlk defa mazda aldım.Benim arabadaki sorun;Akşam farlarını açtığım zaman iç aydınlatma hız gösterge,hararet,benzin göstergesi aydınlatma paneli,kalorifer aydınlatma,kısa far ve arka  farlar hepsi birarada yanmıyor.Çok nadir arada yanıyor geri sönüyor.Radio cd panelinde sorun yok.Aydınlatma paneli arada geldiğinde kısa far ve arka farlar yanıyor.Kalorifer paneli hiç yanmıyormuş onuda akşam farkettim.Sorun nerede Arkadaşlar Acil yardım.Şimdiden Teşekkürler 

Ne desek boş, bi elektrikçi in görmesi gerekli. Beyinden olma ihtimali var. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

25 dakika önce, Mutlu Tekir :

Ne desek boş, bi elektrikçi in görmesi gerekli. Beyinden olma ihtimali var. 

Slm Mutlu Tekir.Teşekkürler.Hep benimi bulur bu elektirik arızaları.Seat toledom vardı ondada buna benzer bir arıza vardı.Seatda İçerde sol köşede ışık yükseltme,azaltma düğmesi ve far açma kapama düğmesini değişmiştim.Ondan sonra düzelmişti hatırladığım kadarıyla.Aceba mazdada sol köşede far yükseltme ve işık ayarı düğmesi var onlardamı sorun varki?Veya direksiyondaki far açma kapama kolumu bozuldu bilemicem.Ama o bozulsa sinyal vermede yapmaz.Sinyaller çalışıyor.Sigorta kutusuna hiç bakmadım.Nerde olduğunuda bilmiyorum.Puuuuffff

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Slm.Önerilerizi bekliyorum.İç aydınlatma gidip gelmele devam ediyor.Geçen tepem attı,kalorifer bölümüne yumruk attım.Bir baktım düğme lambaları yanmaya başladı.Kalorifer düğme arkasındamı temazsızlık var bilmiyorum.

İşık ve far yükseltme ayarı düğmelerinede bir yumruk attım,orada yanmaya başladı:tey:.Nerde sorun var anlamadım?

Hep benimi bulur be elektrik arızaları:jedi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Elektriksel arızalara buradan bir şey söylemek çok zor. Hele ki birde sinsi arıza ise teşhis koymak daha da güç. O yüzden siz bir an önce iyi bir oto elektrikçisine aracınızı göstermelisiniz. Basit bir arıza deyip geçmeyin ve ertelemeyin. Elektriksel sorunlardan yanan otomobiller var. O yüzden bir an önce oto elektrikçisini ziyaret etmelisiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, Ankaralı :

Slm.Önerilerizi bekliyorum.İç aydınlatma gidip gelmele devam ediyor.Geçen tepem attı,kalorifer bölümüne yumruk attım.Bir baktım düğme lambaları yanmaya başladı.Kalorifer düğme arkasındamı temazsızlık var bilmiyorum.

İşık ve far yükseltme ayarı düğmelerinede bir yumruk attım,orada yanmaya başladı:tey:.Nerde sorun var anlamadım?

Hep benimi bulur be elektrik arızaları:jedi:

Anlaşılan bağlantı klemenslerinde oksitlenme yada temas problemi var. Yumrukla düzeldiğine göre. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Buna benzer bir sorunum da benim var farları açınca gösterge paneli ve Kumanda paneli Işık’ları bazen yanıyor genelde yanmıyor soruna çözüm bulan olursa çaresini yazabilirse iyi olur 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Slm mazda ailesi.Mazda 3 2005   Benzinli aracımı tamir için garaja götürdüm.İç aydınlatma,arka kırmızı far ve kısa farlar yolda giderken(Akşam)kendi kendine sönüyor.Sadece uzun farlar yanıyor.Söndükten sonra kalorifer bölümüne yan tarafına sert bir şekilde vurmayla geri geliyor iç aydınlatmalar.İlk aldığımda 4,5 ay oldu.Dörtlüler ve çakmaklık ve küllük düğmelerin altındaki lambalar hiç yanmıyordu.Lambaları patlak galiba.İç aydınlatma gelse bile bu düğmeler hiç yanmıyor.Akşam veya karanlıkta dışarı çıkamaz oldum.Bu hafta garaja götürdüm.Oradada denedik,kalorifer yan tarafa vurunca geliyor.Sigorta kutusunuda aşağı indirdi.Sigorta kutusuna kablo bağlantı fişine dokunup bıraktı gidip gelme oldu.Yani sigortaya giren siyah fiş tahminim temassızlık orada dedi.Vurunca kalorifer yan tarafa titreşim yapıyor sigorta kutusuna dedi.Komple çıkarttıp,Sigortaları komple çıkarttı.fiş giriş lehimlerine baktı.Meret sigorta kutusu 2 katmış.Üst bölümü tekrar lehimledi fiş giriş bölümünün ama alt kısma bakmak mümkün olmadı.çünkü iki kat olduğu için ayrılma şansı yok.Tüm lehimlerin sökülmesi lazım.Üst kısmın lehimlerini tazeledi.Sonra taktık geri.Hiçbir faydası olmadı.Sorun devam ediyor.Vakti olmadığı için haftaya sigorta kutusunu bilgisayara takıp test edicem dedi.Benim sorum olmazsa gene eğer başka sigorta kutusu aynı model başka arabadan çıkma sigorta kutusu takılsa oluyormu?Usta bunlar kodlu oluyor dedi olmaz dedi.Sigorta kutusu kodlumu oluyor.Yenimisi lazım?ikinci sorum Dörtlüler ve çakmaklık ve küllük bölümündeki lambaların patlak olmasıda şaseye yol açarmı?Yardım ve önerileriniz bekliyorum.Şimdiden Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Orjınal veya cıkma saglam bir sigorta kutusu işinizi çözecek gibi. Patlak ampul sase yapmaz. Ancak ampul muhtemelen kablolardaki sase yuzunden patlamıstır. Sigorta kutusunu değisin ve kablo tesisatını kontrol ettirin biraz uzun ve yorucu bir iş ancak ciddi bir mesele. Baska arızayı gecrim ilhan hocamın dediği gibi yangın tehlikesi var. Aracın agır kazası falan var mı. Gogus dagıtılıp gelişigüzel tekrar toplanmıs yada bir kemirici guzelce tesisatı halletmiş gibime geliyor. Neyse gecmiş olsun umarım en kısa sürede probleminiz cözülür. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 dakika önce, vethekim :

Orjınal veya cıkma saglam bir sigorta kutusu işinizi çözecek gibi. Patlak ampul sase yapmaz. Ancak ampul muhtemelen kablolardaki sase yuzunden patlamıstır. Sigorta kutusunu değisin ve kablo tesisatını kontrol ettirin biraz uzun ve yorucu bir iş ancak ciddi bir mesele. Baska arızayı gecrim ilhan hocamın dediği gibi yangın tehlikesi var. Aracın agır kazası falan var mı. Gogus dagıtılıp gelişigüzel tekrar toplanmıs yada bir kemirici guzelce tesisatı halletmiş gibime geliyor. Neyse gecmiş olsun umarım en kısa sürede probleminiz cözülür. 

Slm.Arabanın kazalı olduğunu zannetmiyorum.Sigorta kutusunu açıp test edecek bakalım haftaya.Olmazsa başka çıkma sigorta kutusu arıcaz.Teşekkür ederim cevabınız için.Hayırlı günler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Elektirikçi ustanızın daha profesyonel olması gerekir. Arızalı olan gidip-gelen lambaların kablolarından kontrol yapılması lazım, elektirikmi gelmiyor, yoksa şasemi almıyor. Bu tip arızalarda genelde şase alamama problemi olasılığı yüksek. Sıradan elektirikçi ustasıyla muhatap olmayın sorunu büyütebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Slm Vethekim kardeşim.Çıkma sigorta kutusu kodlu veya şifrelimi oluyor?Araca bakan usta öyle dedide.Birde kemirici derken çok afedersiniz(hayvan)olarakmı bahsettiniz?Çünkü arabanın yan ön ve arka cam dipleri siyah plastik bölümde ilk aldığımda kemirmeye benzer şeyler var.Bundan önceki sahibi ağaçlık veya ormanlık alandamı oturdu aceba diye aklıma geldi.Yurtdışında yaşadığım için burda ağaçda çok yeşillikde.

2 saat önce, Renegade :

Elektirikçi ustanızın daha profesyonel olması gerekir. Arızalı olan gidip-gelen lambaların kablolarından kontrol yapılması lazım, elektirikmi gelmiyor, yoksa şasemi almıyor. Bu tip arızalarda genelde şase alamama problemi olasılığı yüksek. Sıradan elektirikçi ustasıyla muhatap olmayın sorunu büyütebilir.

Slm.Götürdüğüm yer Hollandada Türklere ait araba tamir garajı.Buralarda Türkiyedeki gibi elektrik ustası bulmak çok zor.Elektronikden anladığını söyledi.Bakalım hayırlısı bakacaz duruma göre.İnşallah sorun çözülür.öneriniz için teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Orjınal veya cıkma sigorta kutusu ile işi çok rahat yapabilecekken harici bir kutu ile zaman kaybetmenin bir anlamı yok. Hem uyum ile uğraşmazsınız hemde sigorta kutusunda hangi kablo nereye gidiyor, sigortası kac amper v. S. gibi bir cok sorunlada.  Orjınal varken ve diyagramda hersey ortada iken dunyanın neresine giderseniz gidin elektrikten anlayan bir usta markayı bilmese bile diyagram seması ile arızayı bulur ve cozer. Obur turlu samanlıkta igne aramak gibi birsey. Yanlısım varsa arkadaslar duzeltsin. Kendinizde soylemissiniz elektrikten anlayan fazla usta yok diye. Daha sonra bir arıza cıkarsa ne olacak?

Fare, sincap gibi hayvanları kast etmiştim. İlla ormanlık bir alanda olmasına gerek yok sehırlerdede yeterince var arkadaslardan (dogum hızları ve yavru sayılarını dusununce gayet normal). Daha gecenlerde bir arkadasımın wv golf aracında start-stop sistemi calısmıyordu. Aku degişimi (zamanı gecmiş) sıfırlama vs bir suru ugrastık olmadı. En son serviste sorunu bulduk. kablolar bir hayvan tarafından kemirilmiş. İyi bir usta ile kablolama tesisatını kontrol ettirmenizde fayda var. Biz sanslıydık fazla ugrasmadan sorunu bulup isi cözdük. Umarım sizinde ciddi bir probleminiz yoktur ve kısa sürede halledersiniz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Pardon hocam biraz mesguldum tam anlamamıs veya yanıt vermemiş. Kudura bakmayın. Parca uzerınde sayı ve rakam gibi degişik kombinasyonlarda parca kodu bulunur. Bu kod ile parca siparişi yaparsanız sıkıntı yasamazsınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, vethekim :

Pardon hocam biraz mesguldum tam anlamamıs veya yanıt vermemiş. Kudura bakmayın. Parca uzerınde sayı ve rakam gibi degişik kombinasyonlarda parca kodu bulunur. Bu kod ile parca siparişi yaparsanız sıkıntı yasamazsınız.

Tamam sağol Vethekim kardeşim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Slm Mazda Ailesi.Mazda 3 2005 benzinli arabamda sigorta kutusunda arıza çıktı.İç aydınlatmaları çalıştıran röle bozukmuş.Çıkma sigorta kutusu bulucaz.Tamiride zor.Sigorta kutusu numarası:BP4K 66730 F  230904  00138816  5190500C3   021458.Buradan internetten araştırdım,aynı numara kutu bulamıyorum.Çöplerde bulmak zor gibi gözüküyor.Ebay denen sitede yurtdışında buldum ama ne kadar güvenlidir bilmiyorum.Başka çıkma kutu nereden bulabiliriz arkadaşlar.Önerilerinizi bekliyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ama halen aklıma takılan,sigorta kutusundan değilde,Dörtlü,kalorifer ayar,çakmaklık,küllük ve torpido aydınlatma lambalarının patlak olmasından dolayı,tık diye bir ses geliyor daha sonra aydınlatmalar sönüyor.şase yaptığını düşünüyorum.Çünkü bir arkadaşında forumda böyle bir sorunu olup,lambaların değiştirilmesinden sonra sorunun çözüldüğünü okumuştum.Kafam halen o yerde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu parça genel elektronik modül olarak adlandırlır, kodlu dedikler, immo da buradan komut almakta. parça değişimi sonrası anahtarlar kodlanır marş basar.  sigorta kutusu olarak bakmayın.

genlede arıza sebepleri arasında nemden dolyı oluşan korozyon da başı çeker, kutuyu söküp (ehil elektronikçide) wd40 vs. sprey ile denenebilir temizlemek

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Çağlar Bayur :

bu parça genel elektronik modül olarak adlandırlır, kodlu dedikler, immo da buradan komut almakta. parça değişimi sonrası anahtarlar kodlanır marş basar.  sigorta kutusu olarak bakmayın.

genlede arıza sebepleri arasında nemden dolyı oluşan korozyon da başı çeker, kutuyu söküp (ehil elektronikçide) wd40 vs. sprey ile denenebilir temizlemek

Slm.Evet sadece sigorta kutusu yanlış.Beyin desek daha doğru olur anladığıma göre.Kutu söküldü,plastik bölümün altındaki 2 katlı lehimle dolu  kısımda,nemden kaynaklı leke izleri vardı.Temizleme ile düzelse keşke.Sorun farları açtığınızda iç aydınlatma yanmıyor.Modülün siyah fiş bölümüne aşağı yukarı hareket ettirince gelip gidiyor.Sorun lehimli bölgedeki röle arızalı dedi usta.Tamiri zor bir röle.Çünkü mekanizma iki katlı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...