Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Kaliper Piminden Gelen Ses

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

bu aralar sesin kaliperlerden gelmediğini düşünüyorum. demir demire sürter gibi baska bir ses. kaliperden gelen ses frene basınca kesiliyordu.  tekerler de gayet stabil,   tekmelememe rağmen ses gelmiyor artık ama sarsıntı anında kasislerde bozuk yolda  sürtme sesi geliyor. öyle ki motor soğukta ilk çalışınca bile ses geliyor. en azından bende  başka bir sey olduğunu düşünüyorum. bi ustaya uğrayıp baktırayım bakalım. gelişme durumunda eklerim buraya. 

yani soğukta sarsıntılı çalıştığında kaliperden bu kadar ses gelir mi bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bugün forum yurttan sesler korosu gibi her çeşit sesten muzdarip insanlarla dolu:))

ben de kaliper piminden gelen sesi çözdükten sonra başka bir ses keşfettim. bu ses kasisten falan çok araba tek taraflı bir çukura girdiğinde ciyk ciyk eden demirin demire sürtmesiyle gelen bir ses. 

bu sabah 3 tane usta ile denedikten sonra ikisi ikna oldu da allahtan ben de şizofren olmadığımı anladım. arabayı kaldırıp baktılar ettiler, alt muhafaza söküldü, egzos ittirip kaktırıldı ne yaptılarsa bulamadılar. sol taraftan geldiği kesin ama kaynak belli degil. lastikler jantlar sımsıkı ama araba tatli bir çukura girdiğinde iyk iyk diye ötüyor. vallahi anlamadım gitti, bakılmadık yeri kalmadı arabanın, çözebilen yok. en son, amortisör sökülecek o değilse bilmem ne uçları değişecek o da değilse şusu busuna bakılacak.. böyle böyle anca bulabiliriz dediler de kaçtım ortamdan. 

sadece düşük hızlarda bozuk zeminde gelen darbe sonrası tıngırdayan bir ses. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 saat önce, Katil Balina :

bugün forum yurttan sesler korosu gibi her çeşit sesten muzdarip insanlarla dolu:))

ben de kaliper piminden gelen sesi çözdükten sonra başka bir ses keşfettim. bu ses kasisten falan çok araba tek taraflı bir çukura girdiğinde ciyk ciyk eden demirin demire sürtmesiyle gelen bir ses. 

bu sabah 3 tane usta ile denedikten sonra ikisi ikna oldu da allahtan ben de şizofren olmadığımı anladım. arabayı kaldırıp baktılar ettiler, alt muhafaza söküldü, egzos ittirip kaktırıldı ne yaptılarsa bulamadılar. sol taraftan geldiği kesin ama kaynak belli degil. lastikler jantlar sımsıkı ama araba tatli bir çukura girdiğinde iyk iyk diye ötüyor. vallahi anlamadım gitti, bakılmadık yeri kalmadı arabanın, çözebilen yok. en son, amortisör sökülecek o değilse bilmem ne uçları değişecek o da değilse şusu busuna bakılacak.. böyle böyle anca bulabiliriz dediler de kaçtım ortamdan. 

sadece düşük hızlarda bozuk zeminde gelen darbe sonrası tıngırdayan bir ses. 

Aracı ilk aldığımdan beri direksiyon tam solda, araç esnerse; mesela kasisten geçer ya da rampadan iner çıkarsa gıcırtı geliyordu. Ama sadece yağmurlu havalarda. Bir süre servise ispat etmeye çalıştım olmadı. Yaklaşık 2 aydır bu ses sabitlendi, durduğum yerde direksiyonu ne zaman sol yapsam gıcırdıyor. Esnerken geldiği için amortisörden geldiğini düşünüyorum. Benim ses sanki lastik demire sürtüyor gibi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24 dakika önce, Anarchist :

Aracı ilk aldığımdan beri direksiyon tam solda, araç esnerse; mesela kasisten geçer ya da rampadan iner çıkarsa gıcırtı geliyordu. Ama sadece yağmurlu havalarda. Bir süre servise ispat etmeye çalıştım olmadı. Yaklaşık 2 aydır bu ses sabitlendi, durduğum yerde direksiyonu ne zaman sol yapsam gıcırdıyor. Esnerken geldiği için amortisörden geldiğini düşünüyorum. Benim ses sanki lastik demire sürtüyor gibi. 

hocam bendeki sürtmeden ziyade tabiri caizse tıngırdıyor. sıkıntı burada. sürtse etse bi sekilde bulunur. ses tarif etmek malum en zoru. bir çukura girdiginde boştaki bir şey bir süre titreşip bir şeye vuruyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 saat önce, Katil Balina :

bu sabah 3 tane usta ile denedikten sonra ikisi ikna oldu da allahtan ben de şizofren olmadığımı anladım. arabayı kaldırıp baktılar ettiler, alt muhafaza söküldü, egzos ittirip kaktırıldı ne yaptılarsa bulamadılar. sol taraftan geldiği kesin ama kaynak belli degil. lastikler jantlar sımsıkı ama araba tatli bir çukura girdiğinde iyk iyk diye ötüyor. vallahi anlamadım gitti,

Bende de sağ taraftan gelen bir iyk sesi var, hatta @Seriatsu da da var ama bulamadık.

Aşağıdaki konu ile alakalı olabilir mi sizinki ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Burak :

Bende de sağ taraftan gelen bir iyk sesi var, hatta @Seriatsu da da var ama bulamadık.

Aşağıdaki konu ile alakalı olabilir mi sizinki ?

hocam konuyu ve içindeki yan konuları tamamen inceledim, tık sesi falan degil, aslında o da sert tümseklerde geliyor ama o kadar da sert kullanmadığımdan onu tolere edebiliyorum. benim dedigim sesin dışarıdan geldiği kesin, iki parça sac levha gibi birbirine carparak bir süre tıngırdıyor. sürtme vurma değil. işin ilginç yanı düz kasise girerken degil de araba bozuk yolda sağlı sollu salladığında çok daha belirginleşiyor. acaba egsoz mu dendi ama lastikler falan gayet sağlam ve stabil. velhasılıkelam bulunacak gibi durmuyor. 

aslında sırf bu işlere bakan bi trimci vs olsa ne süper olur. alelade ustaya gittiğinde sana uzaylı muamelesi yapıyorlar, en son işin içinden çıkamadıklarında, mazda'yı bilene götür diyip sıyrılıyorlar:)) bu tarz fine işler yapacak birileri şart. 

babam zamanında kulağımdan tutup sanayiye verseymiş keşke. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Anarchist :

Birebir aynısı bende de oldu, sağ önden sizin tam aksi araba yıkanınca veya ıslanınca geçen, kuruyunca geri gelen bir gıcırtı vardı, zamanla epey arttı. Direksiyonu gacır gucur çevirmeye başlamıştım artık. Servise gittim sağ ön amortisör takozunda çatlak oluşmuş, garantiden değişti ve ses gitti.

Şimdi de sol ön yapıyor, bu kez tam aksi ıslakken ses var soğukken yok. Uzun süredir ıslakken de yok, tamamen o bölgeye inen suyun akış keyfine göre. Gıcırtı yapmaya başlarsa da servise götürmem zira yoldayken kesileceği garanti :D Dayanılmaz duruma gelince giderim.

Golflerin dünyaca ünlü karyola gıcrtısı sorunu vardır, alt salıncak burçları gıcırdar, ses birebir aynısı gibi bizim araçlarda üstten yapıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24 dakika önce, Katil Balina :

hocam konuyu ve içindeki yan konuları tamamen inceledim, tık sesi falan degil, aslında o da sert tümseklerde geliyor ama o kadar da sert kullanmadığımdan onu tolere edebiliyorum. benim dedigim sesin dışarıdan geldiği kesin, iki parça sac levha gibi birbirine carparak bir süre tıngırdıyor. sürtme vurma değil. işin ilginç yanı düz kasise girerken degil de araba bozuk yolda sağlı sollu salladığında çok daha belirginleşiyor. acaba egsoz mu dendi ama lastikler falan gayet sağlam ve stabil. velhasılıkelam bulunacak gibi durmuyor. 

Çok benzer bir sorun bendeki de fırsat olursa bir video çekeyim, ya da birimiz çekerse karşılaştıralım.

Eğer benzer sorun ise ayrı bir konu da açarız 😉

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Burak :

Çok benzer bir sorun bendeki de fırsat olursa bir video çekeyim, ya da birimiz çekerse karşılaştıralım.

Eğer benzer sorun ise ayrı bir konu da açarız 😉

tabi süper olur hocam, ama videoda sesi kaydedebilir miyim bilmiyorum. belki gecenin sessizliğinde mümkün olabilir. zira usatalara duyuracam diye kırk takla attım. yine de deneyeceğim.

ayrıca şöyle bir video var, ses sanki 3:11-3:20  arasında çıkan ses gibi, tam olarak ne yaptığını anlamadım ama sesi çözmüş.

gelen tak sesinden ziyade verdiğim aralıktaki tıngırdama sesi tanıdık.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 8 ay sonra ...
20.10.2019 at 13:08, Burak :

3. Nesil Mazda 3 lerde sanırım birçoğumuzun şikayetçi olduğu ve ön taraftan geldiğini bildiğimiz bir ses var. @Tarahumara 'nın açtığı 3.Nesil Mazda 3 Süspansiyondan Gelen Sesler (Servis Bülteni) de benzer bir ses ve çözümü içeriyor, hatta Mazda bu ses için garantiden Kaliper pimi ve körüğünü değiştiriyor ama bunun da kısa süreli çözüm olduğu, diğer bir çözüm olan yağlamada da özellikle sonlarına yaklaşmış olan balatalarda çok daha kısa sürede sesin tekrar geri gelmesine sebep olduğu biliniyor.

Ben de bu hafta sonu balata değişimi sırasında konuyu Mazda Evo'nun Servis Müdürü Cem'e açınca kendilerinin bir çözüm geliştirdiği ve diğerlerinden çok daha kalıcı olduğunu iletti.

Arka balataları değiştirirken hazır lifte kalkmış arabada ön balatalar da sökülerek ilgili çözüm uygulandı.

Çözüm de yaklaşık 30 dakika sürdü. Sökülen kaliper pimi tornaya gönderilip kanal açılarak aşağıdaki fotoğrafta görüleceği gibi 2 adet oring takıldı.

IMG_20191019_112509.jpg

Çözümün en azından şimdilik oldukça etkin olduğunu söyleyebilirim zira ses kesilmekle kalmadı ön takımda da ciddi bir tokluk hissi geldi. Bu sorundan müzdarip olanlar varsa belki faydası olabilir diye sizlerle paylaşmak istedim.

Sizinle de bu konu hakkında görüşmek istiyorum 0506 910 18 00

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20.10.2019 at 13:08, Burak :

3. Nesil Mazda 3 lerde sanırım birçoğumuzun şikayetçi olduğu ve ön taraftan geldiğini bildiğimiz bir ses var. @Tarahumara 'nın açtığı 3.Nesil Mazda 3 Süspansiyondan Gelen Sesler (Servis Bülteni) de benzer bir ses ve çözümü içeriyor, hatta Mazda bu ses için garantiden Kaliper pimi ve körüğünü değiştiriyor ama bunun da kısa süreli çözüm olduğu, diğer bir çözüm olan yağlamada da özellikle sonlarına yaklaşmış olan balatalarda çok daha kısa sürede sesin tekrar geri gelmesine sebep olduğu biliniyor.

Ben de bu hafta sonu balata değişimi sırasında konuyu Mazda Evo'nun Servis Müdürü Cem'e açınca kendilerinin bir çözüm geliştirdiği ve diğerlerinden çok daha kalıcı olduğunu iletti.

Arka balataları değiştirirken hazır lifte kalkmış arabada ön balatalar da sökülerek ilgili çözüm uygulandı.

Çözüm de yaklaşık 30 dakika sürdü. Sökülen kaliper pimi tornaya gönderilip kanal açılarak aşağıdaki fotoğrafta görüleceği gibi 2 adet oring takıldı.

IMG_20191019_112509.jpg

Çözümün en azından şimdilik oldukça etkin olduğunu söyleyebilirim zira ses kesilmekle kalmadı ön takımda da ciddi bir tokluk hissi geldi. Bu sorundan müzdarip olanlar varsa belki faydası olabilir diye sizlerle paylaşmak istedim.

Bu ses sorunu kronik bi sorun ve kaliperden piminden mi yoksa amortisörlerden mi geliyor önce bunu tam bulmak gerek diye düşünüyorum ses 10-20 km hızla tasli bi yoldan giderken lakırdı geliyor ön düzenden bununla ilgili sizin yaptırdığınız işlem tamamen sorunu çözmüş gibi duruyor. Yapilan işlem ile ilgili bi bülten falan varmi yada servis garanti kapsamında mi işlem yaptı diğer servisler bununla ilgili bi işlem yapmak istemiyorlar. Araç garantili ama yine bazı servisler garantiye girmez tarzındalar . Bu konu hakkında görüşlerinizi almak isterim 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Kırmızı cx 3 :

Yapilan işlem ile ilgili bi bülten falan varmi yada servis garanti kapsamında mi işlem yaptı diğer servisler bununla ilgili bi işlem yapmak istemiyorlar.

Bununla ilgili bülten var bildiğim kadarı ile ama bu şekilde çözmüyor. Bu yöntem servisin kendi bulduğu ve uyguladığı bir yöntem. Garanti ile ilgili de bir sıkıntı doğurmuyor onlar yaptığı için. Hoş benim araçta artık garanti de kalmadığı için o da çok dert değil.

Uzak olduğunuz için şöyle bir çözüm uygulanabilir. Eğer kabul ederlerse bu servisten bu pimlerden 2 adet satın alıp işlem yapılmış olarak size iletmelerini isteyebilir, ilk fırsatta da var olanla değiştirebilirsiniz ama dediğim gibi kabul ederler mi bilemem.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende de taş parkeli yolda hafif ses vardı, Bodrumun taş döşeme (daha doğrusu kaya döşeme) site yollarında epey takır tukur gittim. Sadece yıpranan ön balatalar değişti şuan en taşlı yolda bile hiç ses yok. Ancak sağ üst amortisör takoz ıslanınca hemen kendini belli edip, wd40 sıkınca geçen bir gıcırtımız var.

Birde büyük jantlı araçtan tiksinmiş durumdayım hafiften. Özellikle aynı taş yolu 195/65R15 lastikli VW Bora ile gittikten sonra. Borayla mı gittim Bentleyle mi anlamadım, asfaltta gider gibi gitti 2001 model mübarek araba. Otomobillerin sürüş kaliteleri rezalet durumuna evrildi son 10 yıldır, kaynar suda kaynayan kurbağa misali kimse farkına bile varmadı.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 saat önce, Kırmızı cx 3 :

Bu ses sorunu kronik bi sorun ve kaliperden piminden mi yoksa amortisörlerden mi geliyor önce bunu tam bulmak gerek diye düşünüyorum ses 10-20 km hızla tasli bi yoldan giderken lakırdı geliyor ön düzenden bununla ilgili sizin yaptırdığınız işlem tamamen sorunu çözmüş gibi duruyor. Yapilan işlem ile ilgili bi bülten falan varmi yada servis garanti kapsamında mi işlem yaptı diğer servisler bununla ilgili bi işlem yapmak istemiyorlar. Araç garantili ama yine bazı servisler garantiye girmez tarzındalar . Bu konu hakkında görüşlerinizi almak isterim 

Parke taş yolda gelen tıkırtı veya şıkırtı sesi hafif frenleme yaptığınızda kesiliyorsa sorun kaliperdedir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende de aynı sorun var. 2 gün önce Mazda Akyıldız'a götürdüm. Bülteni bulana kadar baya bi uğraştık ama sonunda bulduk. Belirli bir üretim aralığında ki Mazda 3 ve CX3 lerde varmış bu sorun. Şasi numarası uydu benim. Gerekli malzeme ellerinde yokmuş, sipariş geçildi 15 güne kadar gelecekmiş. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, volkanstars :

Bende de aynı sorun var. 2 gün önce Mazda Akyıldız'a götürdüm. Bülteni bulana kadar baya bi uğraştık ama sonunda bulduk. Belirli bir üretim aralığında ki Mazda 3 ve CX3 lerde varmış bu sorun. Şasi numarası uydu benim. Gerekli malzeme ellerinde yokmuş, sipariş geçildi 15 güne kadar gelecekmiş. 

Keşke bülten linki veya fotoğrafı olsaydı..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Sibiryaberberi :

Keşke bülten linki veya fotoğrafı olsaydı..

Çıktı aldık ama maalesef onlarda kaldı. Uğrayabilirsem almaya çalışırım. Yetkili servise uğradınız mı siz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...