Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Video Oynatma, Nav. ve AIO

volcano2K
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

6 dakika önce, lodos :

Eğer kart böyle bişey değilse ki kendiniz yaptıysanız değildir, servisin de kıllatacağı tutarsa? O yüzden ne olur ne olmaz çıkarmakta fayda var demiştim. 

Orjinal SD kartı, kendi programıyla klonlayıp yedeğini kullanabiliyorsunuz. Orjinali evde sağlam dururken siz yedeğiyle navigasyon çalıştırabiliyorsunuz. Mazda toolbox'ın kendi içinde var bu özellik. Ya da başka bir senaryo. Orjinal SD kartınız var ve toolbox ile bilgisayara yedeğini aldınız. İleri de SD kart bozuldu ya da kayboldu. Yeni boş bir SD kart alarak, aldığınız yedeği toolbox ile boş karta yükleyip kullanmaya devam ediyorsunuz. Benim kartım orjinal ama daha hızlı olduğu için Sandisk class 10 bir sd kart alıp ona yükledim  ve o şekilde kullanıyorum.

Burada adım adım anlatıyor nasıl yapacağınızı:

https://mazda-4a.naviextras.com/shop/portal/p2howto-guide?guide=Toolbox&topic=Backup

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bakım ışığını resetleyebilirsiniz.
1. Araç kontağını kapatın.
2. KM sıfırlama tuşuna basılı tutun.
3. KM sıfırlama tuşuna basılı tutarkan kontağı açın. (Frene basmayın ki araç çalışmasın)
4. 5 sn sonra uyarı ışığı yanıp sönecektir.
5. İşlem tamam. Olmadıysa adımları tekrarlayın.

Menudeki bakim sekmesinden de kapatilamiyor mu bakim isigi? Sanki oyle kapatmistim diye hatirliyorum...
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Holydao :

Menudeki bakim sekmesinden de kapatilamiyor mu bakim isigi? Sanki oyle kapatmistim diye hatirliyorum...

Muhtemelen o şekilde de oluyordur. Ben servis kitapçığında yazan adımları yazdım. Bende o ışık hiç yanmadığı için nasıl kapatılır tecrübe etmedim hiç.

j8kdRr.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Tarahumara :

Muhtemelen o şekilde de oluyordur. Ben servis kitapçığında yazan adımları yazdım. Bende o ışık hiç yanmadığı için nasıl kapatılır tecrübe etmedim hiç.

j8kdRr.jpg

Servis kitapçığını sonuna kadar okuyan birtek @Tarahumara var sanrım. Her detay her ayrıntı O0 tebrikler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cevaplar için teşekkürler, mevcut yazılım ile bir sorunum yok, servise tembih ile çözmeye çalışacağım sanırım. Süpersiniz :tey: 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23 saat önce, Tarahumara :

Bakım ışığını resetleyebilirsiniz.

1. Araç kontağını kapatın.

2. KM sıfırlama tuşuna basılı tutun.

3. KM sıfırlama tuşuna basılı tutarkan kontağı açın. (Frene basmayın ki araç çalışmasın)

4. 5 sn sonra uyarı ışığı yanıp sönecektir.

5. İşlem tamam. Olmadıysa adımları tekrarlayın.

Dediğiniz gibi yaptım ve evet bakim ışığı söndü

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar merhaba bugün aracı 20 bin bakımına soktum. 17 binde aracım. Versiyon yuklemisler şuan navigasyon çalışmıyor. Orjinal olmayan program. Bütün forumu en baştan okudum tam 3 saatimi aldı :) kafam çok karıştı. Navigasyon ile video izleme olayını en son ve en kolay nasıl halledeceğiz. İngilizcem yok ve bir çok şeyin ne demek olduğunu bilmiyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, mazdago :

Arkadaşlar merhaba bugün aracı 20 bin bakımına soktum. 17 binde aracım. Versiyon yuklemisler şuan navigasyon çalışmıyor. Orjinal olmayan program. Bütün forumu en baştan okudum tam 3 saatimi aldı :) kafam çok karıştı. Navigasyon ile video izleme olayını en son ve en kolay nasıl halledeceğiz. İngilizcem yok ve bir çok şeyin ne demek olduğunu bilmiyorum

Merhaba yakında muhtemelen bende sizinle aynı kaderi paylaşacağım o yüzden başlığı yakından takip ediyorum. Bildiğim kadarını anlatayım. Video oynatma, android Auto, ekran yansıtma, hareket halindeyken dokunmatiğin aktifleştirilmesi gibi ince ayarlar aşağıda verdiğim adresteki program ile yapılıyor.  Programı çalıştır, istediğin opsiyonları işaretleyip tepe ortadaki "Start Compile" düğmesine basarak güncelleme dosyalarını hazırlıyorsun. Program bilgisayarına takacağın bir USB belleğe (içindeki herşey silinecek dikkat!!!) hazırladığı dosyaları kopyalamak için senden onay istiyor. Sonra bu flash diski araca yerleştirip güncellemeni yapıyorsun. 

Harita için ise aracın yazılımında bir değer değiştirmek gerekiyor sanırım onu daha araştırıp bulamadım. Benden şimdilik bu kadar. Programın linki ve işlemin videosu aşağıda

http://mazdatweaks.com/ 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda3revolution sitesini gezerken rastladım resmi olarak Android Auto bu ay içinde geliyormuş 2014 sonrası tüm modellere olacağı söylenmiş, kaynak Filipinler mazda direktörüymüş. İlginç olur gerçekten. ufak güncellemeler bir yana mazda böyle birşey yapar ise gerçekten tebrik ederim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, mazdago :

Bu konunun başında da Navigasyonun nasıl yapılacağı anlatılıyor aslında ama başka birçok şey de anlatıldığından karışabiliyor. Volkano2k'ya emeği için teşekkürler tekrardan. Sadece navigasyonu konu alan şu sitede probleminizin nasıl çözüleceği de var. 

http://tunahanaltintop.com/post.html?url=mazda-3-navigasyon

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güncelleme sonrasında orjinal nng dosyası değişiyormu?güncelleme yapmadan önce NNG dosyasını geri yükledim güncelleme yaptım şimdi tekrar nng dosyasını cekmek istiyorum fakat tweak yüklü USB takıyorum hiçbir işlem yapmıyor..bu tweak 59,00502 de çalışmıyor olabilirmi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23.05.2017 at 16:49, macrostr :

Mazda3revolution sitesini gezerken rastladım resmi olarak Android Auto bu ay içinde geliyormuş 2014 sonrası tüm modellere olacağı söylenmiş, kaynak Filipinler mazda direktörüymüş. İlginç olur gerçekten. ufak güncellemeler bir yana mazda böyle birşey yapar ise gerçekten tebrik ederim. 

Ben orada yazan her şeyi yaptım fakat arabaya taktığımda geçersiz kart diyor. Toolbox girip güncelleme yapınca oda kartı görmüyor ayar oldum. Biri bana yardım edebilir mi :)  Bir konuda daha yardım istiyorum ben bu flac şarkılarını arabada nasıl çalıştıra bilirim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

32 dakika önce, efe35 :

Geçersiz kart sorunu için SD cartı C10  kullanın

Dün bu hatayı vermeyip yükleniyor dedi fakat işlemi hatalı yaptığım için tekrar baştan tek tek yapmam gerekti bu sefer geçersiz kart hatası aldım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
27.05.2017 at 15:16, Ali :

Dün bu hatayı vermeyip yükleniyor dedi fakat işlemi hatalı yaptığım için tekrar baştan tek tek yapmam gerekti bu sefer geçersiz kart hatası aldım. 

Ali aynı hatayı bende de verdi tüm yazılanları yaptım en son sd kartı taktım fakat geçersiz diyor. Class 10 sandisk 16 gb.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

@volcano2K öncelikle emeklerin için tekrar teşekkür ederim. video olayını gayet güzel kullanırken navigasyonu kurdum. şimdi video açmıyor. herşey normal videoyu seçiyorum ama çalışmıyor. hiçbir uyarıda vermiyor. bu konuda bir önerin var mı acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, Anarchist :

@volcano2K öncelikle emeklerin için tekrar teşekkür ederim. video olayını gayet güzel kullanırken navigasyonu kurdum. şimdi video açmıyor. herşey normal videoyu seçiyorum ama çalışmıyor. hiçbir uyarıda vermiyor. bu konuda bir önerin var mı acaba?

Arkadaş bir süredir foruma girmiyor sanıyorum. Ben yardımcı olmaya çalışayım size. Öncelikle CMU versiyonunuz nedir ve video oynatıcının hangi sürümünü yüklediniz? Video oynatıcısının eski sürümlerinde bellek sıkıntıları vardı ve yüksek boyutlu dosyaları çoğu zaman oynatmayı başaramıyordu. Son versiyonlarda bu sorunlar giderildi. Yanlış hatırlamıyorsam şuan 2.9 versiyonu var ve bu yeni versiyonla birlikte video oynatıcısını sadece dokunmatikle değil, kumanda tuşlarıyla da yönetebiliyorsunuz. Ben her ihtimale karşı 1gb linux swap dosyası da kullanıyorum. Bu swap dosyası, sisteme ekstradan bellek kazandırıyor gibi düşünün. Yani bilgisayarın ramini yükseltiyormuşunuz gibi bir nevi. http://mazdatweaks.com/ adresinden All-in-one tweak programının son versiyonunu indirirseniz içinde hem video playerın son sürümü var, hem de swap dosyasını oluşturmaya yarayacak program. Bu haliyle 1080p büyüklüğündeki videoları bile sorunsuz oynatabiliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, Tarahumara :

Arkadaş bir süredir foruma girmiyor sanıyorum. Ben yardımcı olmaya çalışayım size. Öncelikle CMU versiyonunuz nedir ve video oynatıcının hangi sürümünü yüklediniz? Video oynatıcısının eski sürümlerinde bellek sıkıntıları vardı ve yüksek boyutlu dosyaları çoğu zaman oynatmayı başaramıyordu. Son versiyonlarda bu sorunlar giderildi. Yanlış hatırlamıyorsam şuan 2.9 versiyonu var ve bu yeni versiyonla birlikte video oynatıcısını sadece dokunmatikle değil, kumanda tuşlarıyla da yönetebiliyorsunuz. Ben her ihtimale karşı 1gb linux swap dosyası da kullanıyorum. Bu swap dosyası, sisteme ekstrada'dan bellek kazandırıyor gibi düşünün. Yani bilgisayarın ramini yükseltiyormuşunuz gibi bir nevi. http://mazdatweaks.com/ adresinden All-in-one tweak programının son versiyonunu indirirseniz içinde hem video playerın son sürümü var, hem de swap dosyasını oluşturmaya yarayacak program. Bu haliyle 1080p büyüklüğündeki videoları bile sorunsuz oynatabiliyor.

öncelikle yıldırım hızındaki cevabınız için teşekkür ederim.hangi versiyon olduğunu tam olarak bilmiyorum ancak(ilk menülü versiyondu) nedense benimde ilk aklıma gelen ram problemi gibi birşey olduğuydu. belliki navi arkada sürekli çalışıyor(sokak isimlerini yazdığı için).

MZD-AIO-TI 2.6  yazan setup'ı indiriyorum doğru mu?..  rica etsem adım adım kısaca yazmanız mümkün mü?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 dakika önce, Anarchist :

öncelikle yıldırım hızındaki cevabınız için teşekkür ederim.hangi versiyon olduğunu tam olarak bilmiyorum ancak(ilk menülü versiyondu) nedense benimde ilk aklıma gelen ram problemi gibi birşey olduğuydu. belliki navi arkada sürekli çalışıyor(sokak isimlerini yazdığı için).

MZD-AIO-TI 2.6  yazan setup'ı indiriyorum doğru mu?..  rica etsem adım adım kısaca yazmanız mümkün mü?

Evet o programı indirip çalıştırın. Öncelikle iki tane usb disk ile bu işlemi yapmanızı öneririm. Birinci diski video playerı yüklemek için kullanacaksınız, diğerini de swap dosyası için. Swap dosyası için olan sürekli takılı kalmak zorunda araçta. Videolarınız da bu swap diskin içindeki Movies isimli klasörde kalacak. 

Öncelikle usb diske Fat32 format atın. AIO programını çalıştırın ve video player yazan yerin solundaki kutuya tıklayın. İki tane kutu var. Soldaki kutular kurulum için. Sağdakiler kaldırmak için. Soldaki kutuya tıkladığınızda yeşil yanacak. Yukarıdaki tuştan START COMPILATION a basın. USB disk takılıysa size oraya yükleyeyim mi diye soracaktır. Evet işaretleyin ve dosyaların usb diskin içinde olduğundan emin olun. Bu diski güvenli çıkar deyip bir kenara koyun ve 2. usb diski takın. Bunda da aynı işlemleri yapın ama video player yerine swapfile seçeneğini işaretleyin. Yine usb diske yüklendiğinden emin olun ve diski çıkarmadan önce, diskin ana dizinine Movies adında bir klasör oluşturun ve video dosyalarını atın. Mp4 uzantılı videolar atıyorsanız gerek yok ama siz her ihtimale karşı bir tane de mp3 dosyası atın bu klösöre. Neden olduğunu ileride anlatacağım. Diski güvenli çıkar deyip arabaya geçin.

Önce video playerın olduğu diski takın ve bir süre bekleyin. Size yükleyeyim mi gibi sorular soracaktır evet deyip bekleyin. Bir süre sonra CMU kendini yeniden başlatacaktır. Yeniden başlatırken usb diski çıkartın ki tekrar açıldığında yeniden yüklemeye çalışmasın. Ardından ikinci swapfile ve videoların olduğu diski takın. Bu diski taktıktan sonra da yine aynı şekilde evet deyip yüklemeyi yapın ve CMU'nun yeniden başlamasını bekleyin. Bu sefer yeniden başlarken diski çıkarmanıza gerek yok çünkü swapfile kurulumundan sonra, program otomatik olarak siliyor kurulum dosyalarınızı. 

Swapfile kurlumunun ardından cihaz yeniden başladıktan sonra. CMU ekranında radyo, usb, aux, cd vs. olan kısmı açın ve takılı olan usb diski seçin. Eğer siz bu diski seçer seçmez video dosyalarınızdan birinin ya da kopyaladığınız mp3 dosyasının sesini duymaya başlarsanız play/pause tuşu ile çalmayı durdurun ve ana menüye dönüp video playerı çalıştırın. Bu sesi önce duyup sonra durdurma işlemini yapmazsanız ya ses hiç gelmez ya da iki ses üst üste biner. Video playerı açtığınızda karşınıza Movies klasörüne yüklediğiniz video dosyaları çıkacak. Herhangi birini açtığınızda sesiyle beraber çalmaya başlaması lazım. Çalmadan önce fullscreen işaretlerseniz tam ekran çalacaktır. Kumanda kontrollerindeki büyük silindiri sağa sola çevirerek ileri geri oynatabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• LeKLeK
      Yazan: LeKLeK
      Unlock a world of casual fun and excitement with the premier dating site.
      Genuine Ladies Prime Сasual Dating
      [URL=http://meettomy.site]Premier Сasual Dating[/URL]
    • Alhaner
      Yazan: Alhaner
      Merhaba
      Ekrana hiçbir darbe, nem vs yokken ekteki gibi durum oluştu. Dışardan tırnak girmiyor hiçbir pürüz vs de ele gelmiyor içerden bu nasıl oluştu veya bunu nasıl temizletebilirim?? 

• cagdas123
      Yazan: cagdas123
      Merhaba Arkadaşlar. Önümüzdeki günlerde mazda3 aracımın ön hız kadranlarının o kısmı yani dashboard kısmını dijital lcd ekran ile değiştirmek ve son model araçlardaki tema tasarımlarını yerleştirmek üzere bir çalışmam var. İşlem safhalarını tamamladıkça görseller alarak sizinle paylaşmak istiyorum. Bakalım ne kadar başarılı olabileceğim yada sonuç nasıl olacak göreceğiz.

• ufukcaliskan
      Yazan: ufukcaliskan
      2014 soul paket aracımıza multimedia ekran taktırmak istiyoruz yardımcı olabilecek varmı 
    • mrtslk
      Yazan: mrtslk
      Merhaba arkadaşlar.
      Kısa süre önce yaşadığım problemi ve uzun uğraşlar sonucu bulduğum çözümü sizlerle paylaşmak istedim.
      3. Nesil araçlarda bulunan MZD Connect infotainment sistem için malum pahalı navigasyon kartı sebebiyle birçok kişi gibi bende araca kendim navigasyon yükledim. gayet güzel çalıştı da. Ancak bu işlem esnasında sistemde değiştirilen "jci-linux_imx6_volans-release" isimli dosyanın orijinal halini geri yüklemeden sistemi güncellerseniz yeni sistemde navigasyon hackleme işini tekrar yapamıyorsunuz. bende bu hatayı yaptım. Üstelik bununla da kalmayıp sistemi downgrade yaparak eski versiyona dönüp orijinal dosyayı atabileceğimi düşündüm. Fakat bunu yaparken sistem hata verdi ve ekran tekrar açılmamak üzere kapandı. kutup başı sökme takma, sigorta değişimi vs. hiçbirşey işe yaramadı. ekranda hiçbir hareket yoktu ve sadece radyoda son seçili kanal çalıyordu. Kanal değiştirilemiyor sadece ses kısıp açabiliyordum.
      Aracı yetkili Mazda servisine götürdüm. Onarılamayacağını ve değişmesi gerektiğini söylediler ve kdv dahil 4.500 tl istediler. Tabi değiştirmedim. Uzun uğraşlar sonucu sorunun failsafe dosyası yüklenemediği için sistemin kendini başlatamadığı olduğunu tespit ettim. downgrade esnasında silinen eski failsafe yerine yenisi yüklenememişti ve failsafe olmadan reinstall yüklenemediğinden sistem kilit olmuştu. Çözüm ya 4.500 tl ye değiştirmek yada CMU'ya müdahale ederek failsafe dasyasının saklandığı SPI-NOR içeriğini manuel olarak düzeltmekti. Bunun için https://yms.livejournal.com/3007282.html adresinde paylaşılan konudan faydalandım.
      Öncelikle ekranı ve arkasında bulunan CMU'yu söktüm. Üzerinde bulunan SPI-NOR içeriğine erişmek için CH341A kartı ile bir adet 16 bacaklı mandal kullanarak bilgisayara bağladım. Yukarıdaki linkte bilgilerini bulabilirsiniz.
      https://imgyukle.com/i/SjJmY (Resim-1: CMU içindeki kart ve SPI-NOR)

https://imgyukle.com/i/SjRAP (Resim-2: CH341A)

https://imgyukle.com/i/SjSl6  (Resim-3: 16 Bacaklı mandal ile SPI bağlantısı)

https://imgyukle.com/i/SjE2N (Resim-4: Bilgisayara tam bağlantı)

İnternetten elde ettiğim failsafe dosyasını bir hexaeditör  programı ile açtım.( dosyalar şifreli olduğu için açmak epey zor oldu. Neyse ki şifresini internete bulduğum bir hayırseverden aldım:)) Önümde birçok dosya ve CMU içeriğinde Hexadecimal kodlu büyük bir dosya vardı. http://www.2x4logic.com/jci-failsafe.html adresinde de SPI-NOR içeriğinde hangi adreste hangi bilginin yazılı olduğu aşağıdaki tablo ile belirtilmiş. 
      The memory is segmented as follows:
      official partition name offset prior to v31 offset after v31 bootstrap 0x000000 0x000000 boot-select 0x010000 0x010000 ibc1 0x020000 0x020000 ibc2 0x040000 0x040000 nv-config 0x060000 0x060000 config 0x070000 0x070000 jci-boot-diag n/a 0x0D0000 fail-safe 0x0E0000 0x0E0000 update 0x7E0000 0x7E0000 Görüldüğü üzere sadece Fail-safe dosyasının yazılı olduğu adres aralığını düzeltmem gerekiyordu. ancak ben tüm adres gruplarını kontrol ettim. ilgili bölümlerin tamamı içini açacağınız failsafe dosyası içerisinden çıkacak.
      Sonuç olarak yorucu ve günler süren mesai sonucu sistemimi geri getirmeyi başardım. tabi bu sadece sistemi açmamı sağladı.
      https://imgyukle.com/i/SjCix  (Resim-5: sistemin tecrübe anı)

Hala Failsafe dosyası yüklü değildi. Eğer yüklemeden kapatsaydım tekrar açılmayacaktı ve en başa dönecektim. usb ile güncelleme esnasında yaptığımız failsafe yükleme kısmını uygulayarak olayı noktalamış oldum.
      https://imgyukle.com/i/SjxRp (Resim-6: Ve SONUÇ)

Sonuç 4500 tl cebimde kaldı ve sistemim eskisinden farksızdı. Konuyu biraz yüzeysel anlatmış olabilirim. Detaylara ileride daha geniş bir zamanımda değineceğim.  En doğrusu en başında çalışan sisteme hiç dokunmamak:) cok kolay bozulabiliyor:)  

• Yeni Oluştur...